Fotó: Pixabay.com

Rohamivás és biocucc a menő most Szombathelyen

Farkas Bazsi
2019. január 9. szerda, 16:00
Állítólag van egy utca a városban, ahol nagyon könnyen hozzá lehet jutni mindenféle dizájnér droghoz.

Az atlatszo.hu készített országos térképet az éppen divatban lévő könnyű drogok használatáról. Vas megyéről azt írják, hogy a rohamivás és biocucc a menő jelenleg.

 

A lap több helyen is érdeklődni próbált a dizájner drogok divatjáról. A térség függőit ellátó főorvost ugyan elérték, de azt mondta, nem szeretne nyilatkozni az oldalnak. A rendőrök későbbre ígértek választ, ám egy, a vasi szeres szubkultúrát ismerő informátortól képet kaptak a helyi szokásokról.

 

Nehéz megsaccolni, mennyi szerhasználó van a vasi megyeszékhelyen, emberünk 150-200-ra teszi azoknak a számát, akik használják a könnyű drogokat. A fű szerinte épp visszaszorulóban van, ami most nagyon megy az a biofű, illetve a hasonló, olcsó, szintetikus alapanyagokból kotyvasztott biopor.

 

Az informátor azt mondja, hogy még az az utca is megvan a városban, ahol a kábszit könnyen be lehet szerezni. Ha valakinek szüksége támad egy grammra, akkor a Győrffy utcába kell mennie. Itt, ezen az eléggé no-go zónaszerű környéken 500, és 1500 forint között megkapja.

 

Ez leginkább a fiatalok “sportja”: a 16-19 évesek azok, akik leginkább élnek a lehetőséggel és az anyaggal. Az informátor azt mondja, a kemény drogok nincsenek jelen a városban, mivel azok, akik ilyesmit tolnak, inkább más városba mennek el lazítani.

 

Ráadásul a szesz még mindig népszerű tudatmódosító – ezt már Gyarmati Norbert, a Vas Megyei Civil Információs Centrum referense mesélte. Egy új fogalommal is tudott szolgálni, ez pedig a rohamivás. Ez nem más mint az, amikor fiatalok egy parkban, köztéren a lehető legrövidebb idő alatt kiütik magukat. Jellemzően úgy teszik meg, hogy többféle alkoholt isznak. Sör, bort, valami röviddel.

 

Aki kíváncsi arra, hogy többek között hogyan készül az alföldi Walking Dead, az klikkeljen ide

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás