Ritkán történik olyan Sárváron, mint most: választ kaptak az ellenzéki képviselők a felvetéseikre

Fehér Buda 2021-01-06 10:57:46
Máhr Tivadar, a város alpolgármestere egy Facebook-posztban törte meg a városvezetésre jellemző csendet.

Tavaly már egy interjúban foglalkoztunk azzal, hogy a sárvári ellenzéki képviselők a Facebookon, képviselői levelek formájában aktivizálták magukat. Ezeket az ellenzéki képviselőket tömörítő, Mindenki Sárvárért oldalon osztják meg, és olyan témákat dolgoznak fel bennük, amelyek érdeklik a helyieket, így például a Sárvár Aréna mögötti terület fejlesztési terveivel, a hegyközségi szennyvíz elvezetési programmal, vagy a kátyús útszakaszokkal.

A sárvári városvezetés azonban furcsa módon eddig nem válaszolt ezekre a levelekre. A hallgatást végül Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere törte meg, aki a Facebook-oldalát tett közzé egy képviselői válaszlevelet. Máhr rögtön azzal kezd, hogy szerinte félrevezető információkat jelentett meg az ellenzék, úgyhogy részletesebben válaszol azokra a felvetésekre, amelyek a Mindenki Sárvárért Facebook-oldalon jelentek meg.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Az alpolgármester először a Sárvár Aréna mögötti terület fejlesztési terveiről ír, melynek első lépésként a város létrehozta a terület megközelítését lehetővé tevő útkapcsolatokat, itt azonban leállt a munka. Máhr szerint erről a koronavírus tehet, ezért halasztódik a projekt. Az alpolgármester tisztázta, hogy a Téglagyári utca egy úgynevezett feltáró útként épült – és később kivezet a Kató közbe -  mely egyrészt a terület megközelítését másrészt a jövőbeni fejlesztését segíti, melyre a város konkrét koncepcióval rendelkezik, a területen egy rekreációs és sportövezetet terveznek.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Máhr arra is kitér, hogy az ellenzékiek arról írtak, leállt a hegyközségi szennyvíz elvezetési program. Az alpolgármester szerint ez a projekt is csak halasztásra került, hamarosan azonban elindul egy megyei közlekedésfejlesztési program, melynek a keretében több szakasz is új burkolatot kaphat. "A két beruházás összehangolása célszerű, és olcsóbb is, amely miatt érdemes volt halasztani" - teszi hozzá Máhr.

Az alpolgármester végül arról is ír, hogy a város 2030-ig szóló fejlesztési terve és gazdasági ciklusprogramjában a Nádasdy-vár, a fürdő és a Csónakázó-tó fejlesztése mellett a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés, az út- és járdafelújítás, valamint a környezetvédelem is jelentős hangsúlyt kap. A városvezetés tehát nem felejtette el az útfelújításokat, jelenleg az Eperjes utca ráncbaszedését tervezik. 

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Máhr Tivadar válaszlevelét a megjelenése után a Mindenki Sárvárért Facebook-oldalon is megosztották, amelyhez néhány kommentárt fűztek az ellenzéki összefogás. Mint írják, a Sárvár Aréna mögötti területtel kapcsolatban azt vetették fel, hogy miért fontosabb a jelenleg semmibe vezető út – ami az alpolgármester szerint is akkor lesz fontos, ha majd valamikor lesz pályázati lehetőség –, mint a hegyi belterületi infrastruktúra. "Mi ebben a félrevezető?" - teszik fel a kérdést. A Hegyközség szennyvízelvezetéséről pedig azt írják, azzal kapcsolatban eddig egyetlen kapavágás sem történt, míg a kertvárosban, megépült a jelenleg kihasználatlan utca. A jövőbeni utca- és járdafelújításokkal pedig az az ellenzék problémája, hogy erről a helyi média csak egy rövid rádióriportban számolt be, amelyből nem derülnek ki a pontos tervek. 

A Mindenki Sárvárért Facebook-oldalon végül azzal zárnak, hogy szerintük az alpolgármesternek nem csak az ő felvetéseikkel van gondja, hanem a sárvári emberek hozzászólásaival. "De valamilyen kommunikáció, párbeszéd talán elindul Sárvárról, ahol az itt élők is el tudják mondani a várossal kapcsolatban megfogalmazott véleményüket" - írják a poszt zárásában.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.