Fotó: Marosfalvi Péter

Ritka élvezettel mesélnek erről az elfogásról a budapesti rendőrök

ugytudjuk.hu
2018. október 3. szerda, 15:12
Mondjuk ezt a sztorit nehéz is lenne máshogy. Így kaptak el egy Ámokfutót.

Ahogy a Zsaru Magazin is fogalmaz, valóban filmbe illő a jeleneteket élt át a két rendőr, Kaszonyi Melinda őrmester és társa, Horváth Gyula őrmester.

 

Az ámokfutó ugyanis minden lehetséges közlekedési szabályt megszegett, forgalommal szembe száguldott, a rendőrök autójának is nekiment, majd futva akart távozni.

 

Cs. Dávid szeptember 8-án éjjel a VIII. kerület utcáin poroszkált, amikor egy kereszteződésből kifordulva egy rendőrautó sorolt be mögé. "Azt láttuk, hogy a sofőr idegesen néz a visszapillantó tükörbe, amikor kifordultunk mögé, mi több, az utasa is nyújtózkodott, ő is figyelt" - kezdett bele a rendőrnő. Lekérték hát a kocsi adatait, kiderült, hogy a kötelező nincs befizetve, így megpróbálták félreállítani. A sofőr azonban adott egy kövér gázt, amivel kezdetét vette egy ötperces, száguldással, szabálysértésekkel teli kergetőzés a józsefvárosi utcákon.

 

Itt a rendőrautót vezető Horváth Gyula vette át a szót: "Nem állt meg a stoptábláknál, a megengedett sebesség kétszeresével száguldott, szembe a kötelező haladási iránnyal, szerencsére ebben az időpontban nem volt forgalom a kerületben, csak ezért nem okozott súlyos balesetet. Láthatóan ötletszerűen menekült, megpróbált lerázni bennünket, ami nem sikerült, végig a járműve mögött haladtunk. Közben rádión értesítettem a történtekről a tevékenységirányítási központot, erősítést kértem."

 

Hétperces autós üldözés után aztán egy zsákutcába hajtott Cs. Dávid. A Magdolna utcán útját állta egy másik, keresztben megálló rendőrautó, ott esélye sem volt áttörni. A sofőr tolatni kezdett, nekihajtva Melindáék autójának. A járdára hajtva menekült tovább, majd a Tavaszmező utcánál kipattantak a kocsiból és gyalog próbáltak elfutni.

 

"Maratoni távokat futok versenyeken, a futás szolgálatban sem jelent különösebb problémát" - mondta Kaszonyi Melinda, aki társára bízta a kiszálló utast, ő pedig a sofőr nyomába eredt, utol is érte. "Egy parkoló autó mögé ment, mozdulatain látszott, azt tervezhette, hogy bemászik a kocsi alá. Erre már nem volt ideje: elfogtam, majd előállítottuk."

 

A legnagyobb fordulat azonban itt következik a történetben:

 

A két ámokfutó ugyanis nem szerepeltek a körözési rendszerben, nem volt náluk olyan tárgy sem, ami bűncselekmény elkövetésére utalt volna. Cs. Dávid nem tudta megmagyarázni, miért kezdett bele ebbe a veszélyes száguldásba, csak a vállát vonogatta, fejét lehajtotta, nem mert a rendőrök szemébe nézni.

 

A beszámoló rendőrök szerint érthetetlen az egész, mert nem követett el olyan súlyos kihágást, ami miatt ezzel kellett volna próbálkoznia, de ámokfutásában több súlyos közlekedési szabálysértést követett el, szándékosan veszélyeztetve mások épségét, biztonságát, megrongálva egy rendőrségi autót is. Eljárást indítottak ellene, szabadlábon védekezik.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás