Rejtett kamera vette videóra, ahogyan két róka kisajátítja egy nő trambulinját

Fehér Buda
2019. május 13. hétfő, 19:12
Egy éjszaka alatt megtanultak ugrálni rajta.

Néhány hete arra figyelt fel egy 55 éves, angliai nő, hogy két róka meglátogatta a kertjét. Dora Nightingale azt mondja, hogy az éjszaka leple alatt érkeztek az állatok, csak az tűnt fel neki, hogy valami megrágta a növényeit. Dora viszont nem kergette el az állatokat, inkább kaját és vizet rakott ki a nekik, a rókák pedig néhány nap alatt visszatérő vendégekké váltak, már nevük is van.

 

A nő később játékokat is vett a rókáknak, majd elrejtett egy kamerát a kertben, hogy megfigyelhesse, hogy mit csinálnak az ajándékokkal. A négylábú vendégek szinte azonnal játszani kezdtek a játékokkal, ezért Dora következő lépésként beszerzett egy mini trambulint. A rókák pár óra alatt megtanulták használni ezt is, azóta is rendszeresen pattognak rajta. Szerencsére a nő megosztotta a felvételeket az egész világgal:

 

Fox Cubs Play On Trampoline

ID: The two cute fox cubs were caught on camera playing on a trampoline - after sneaking into a woman's garden. Dora Nightingale, 55, first spotted the male and female red fox cubs in her house garden, in Worthing, West Sussex - and being a big fan of foxes, she decided to take care of them.

 

Dora örül, hogy megmutathatja a világnak a rókák játékos oldalát, mert elég negatív kép él róluk az emberekben. Szerinte azonban nagyon is szerethető, intelligens, szép és vicces állatokról van szó, reméli, hogy ezt több ember is meglátja bennünk. A nő egyébként egy jótékonysági szervezetet is vezet, amivel a rókák megóvására törekednek.

 

(Metro)

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás