A híd tervei nem állnak rendelkezése, így a híd alapozásának statikai vizsgálata nem lehetséges - áll abban a szakvéleményben, amit Horváth Attila (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő mutatott meg a sajtónak péntek délelőtt. 

 


Augusztus 31-én jelentette Puskás Tivadar polgármester, hogy lezárják az Arany-patak fahídját. Az intézkedés eredményeképpen az autósok soha többet nem hajthatnak át a hídon, a kerékpárosok és gyalogosok azonban továbbra is közlekednek rajta. Akkor Puskás azt mondta, hogy a híd szerkezete annyira károsodott, hogy emiatt kell azt az autós forgalom előtt lezárni. 

 

Szétesés határán van az Arany-patak híd Szombathelyen

Uploaded by ugytudjuk on 2018-08-28.

 

Ilyen szakvélemény azonban nem készült - ez Horváth Attila jelentette ma ki és az ezt bizonyító szakvéleményt is megmutatta. A képviselő hozzátette, hogy nem volt egyszerű dolga a vélemény megszerzésekor, először szeptember 4-én kérték azt ki a városházától és csak most, egy hónappal később kaphatták meg. 

 

 

A politikus azt mondta, hogy azt ők sem vitatták, hogy a híd rossz állapotban van, a palló borítása szemmel láthatóan mozgott. Erre azonban - Horváth szerint - nem az lett volna a megoldás, hogy a hidat lezárják, hanem meg kellett volna javítani. A sajtótájékoztató ideje alatt egyébként a SZOVA munkatársai éppen a már említett burkolatot cserélték.

 

 

A képviselő azt is elmondta, hogy ha sokáig híd nélkül marad az Arany-patak ezen szakasza, akkor az élhetetlenné fogja tenni a városrészt. Ezzel közel 8-10 ezer ember életét keserítik meg. 

 

Éljen Szombathely Egyesület

Végre sikerült megszereznünk azt a szakvéleményt, ami alapján lezárták az oladi fahidat. Egyértelmű, hogy a híd felújításra szorul, és az is egyértelmű, hogy egy új híd építése az egyetlen tartós és...

 

Ezért a következő közgyűlésen javasolni fogják a híd ügyének napirendre vételét. Ha pedig a városvezetés nem óhajt ezzel foglalkozni, akkor aláírásgyűjtésbe kezdenek.

 

comments powered by Disqus

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Kigyulladt egy családi ház.

És a szél még az útra is hordhatja.

Árokba borult egy autó Gersekarát és Vasvár között.

Két mentős, egy mentőautó, rengeteg karácsonyi dal.

Előtte 15 percig várt, hogy sorra kerüljön.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken szólította fel a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá.

Budai Gyula ma reggel a Mokkában maga mesélte el, micsoda komoly volt a helyzet. 

Isten éltesse Joli nénit!

Két autóst csíptek el a rendőrök.

Milyen érdekes, hogy a szerdai “rabszolgatörvény” megszavazása után dobták le a nyugdíjemelés bombát.

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás