Patonay Imre: Egy pár éve itt vagyok, és még leszek is!

ugytudjuk.hu 2019-09-06 18:35:00
Bemutatkozott a körmendi ellenzék.

Szerdán hirdetett meg sajtótájékoztatót a független, pártsemleges, körmendi lokálpatriótákat tömörítő Változást a Városért Egyesület. A Batthyányi Örökség Központ Aulája zsúfolásig megtelt, az eseményen Patonay Imre független polgármesterjelölt köszöntötte a választókat.

Zsúfolásig megtelt az aula. Szemben Patonay Imre és képviselőjelölt-társai: Szlávik Csaba, Zsebe Ferenc, Ferencz Gyula, Fekete Tamás, Szép Dániel, Kárnics Ferenc, Szendrey Sándor és Pagony Péter. 

Patonay Imre köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit és a jelenlévő körmendieket. Rögtön úgy kezdte „elnézést, ha néha tegező módba megyek át, azt hiszem régóta ismerjük egymást, így talán elnézitek ezt nekem”. A jelenlévők széles mosollyal nyugtázták barátjuk, egykori testnevelő tanáruk, amolyan „Puteszes” kezdését. Bevezetőjében leszögezte, hogy „egy független, lokálpatrióta közösség”-et vezet, mely mentes mindenféle pártbefolyástól, céljuk egy jobb és élhetőbb Körmend megteremtése. Elmondta, hogy a napokban bejegyzésre került a Változást a Városért nevű civil egyesületük is, azonban listát nem tudtak állítani, így egy az egyben vágnak neki a kerületi választásnak. Rövid köszöntő után a jelöltek mutatkoztak be s foglalták össze legfontosabb céljaikat.

Zsebe Ferenc az 1 sz. vk. jelöltje: nem politikus, hanem képviselő akar lenni, úgy érzi, tud és akar is az emberekért dolgozni. A kerületében élők egyöntetű véleménye, hogy nem fejlődött a városrész, ez ellen kíván tenni.

Ferencz Gyula a 2 sz. vk. jelöltje: Jelenleg is képviselő, akit a közösség kétszer választott újra. Sorozatos nézeteltérések miatt egy az Ő értékrendjének jobban megfelelő csapattal folytatná tovább a munkát. Vannak dolgok, amiket nem fejezett be és folytatni kívánja a megkezdett utat, csak egy kicsit másképp. Nem mások érdekeinek megfelelve, hanem szabadon az emberekért.

Szlávik Csaba a 3 sz. vk. jelöltje: 47 éve él Körmenden. Tapasztalata szerint az ígéretekhez képest nem történtek változások a körzetben. A választások közeledtével az ígérgetéseket csak kampányfogásnak tartja. Valódi képviseletet kíván megvalósítani.

Pagony Péter a 4 sz. vk. jelöltje: 50 éve él Körmenden. Jól emlékszik rá, hogy nézett ki egykor a körzet, s hogy most. Céljának tekinti a körzet újbóli felvirágoztatását. Nehezteli, hogy csak a választásokkor érdeklődnek az emberek után, majd az eddigi tapasztalatok szerint, minden marad a régiben. Ezen kíván változtatni.

Fekete Tamás a 6 sz. vk. jelöltje: Évtizedes tapasztalattal rendelkezik a városgazdálkodás, építésügy, financiális dolgok terén, Szentgotthárdon dolgozott ezen a területen. Véleménye szerint Körmend lehetőségei többek, mint ami jelenleg mutatkozik. Másképp, jobban, és még inkább a körmendiekért kíván dolgozni, hogy az itt lakók magukénak érezzék a várost.

Szép Dániel a 6 sz. vk. jelöltje: Véleménye szerint a legfontosabb feladat az érdekképviselet, a folyamatos rendelkezésre állás és a közösségépítés. A város értékének kulcsa a mindenkor benne élők lehetőségeiben van, így fontos feladat a tehetségkutatás és tehetséggondozás. Nyílt őszinte, közvetlen, de ugyanakkor következetes testületre és egy igazi vezetőre van szükség.

Szendrey Sándor a 7 sz. vk. jelöltje: Körzetében a kisgyermekes, családok és idősek problémáira hívja fel a figyelmet különös tekintettel a járdákra, gyalogátkelőhelyekre. Bízik az emberek nyíltságában és folytatja a megkereséseket, hogy minél többen mondhassák el véleményüket.

Kárnics Ferenc a 8. sz. vk. jelöltje: Bemutatkozását úgy kezdi, hogy tősgyökeres alsóberki. Személyes példáján keresztül kifejti, hogy a fiatalok elvándorolnak a városból, így versenyképes munkahelyekre van szükség. A képviselőséget lenni szolgálatnak tekinti, melyben a legfontosabb célokat az emberek határozzák meg

A jelöltek bemutatkozása után ismét Patonay Imre következett, aki ismertette a város egészét érintő programját. Hangsúlyozta, az elmúlt hetekben konzultációt folytatott megyei és országos szakemberekkel, kikérte véleményüket különböző szakkérdésekben. Kiemelte, hogy az elhangzott programpontok az építő jellegű kritika eszközei és bízik benne a címzettek nem támadásként értelmezik:

Vezetési filozófia: A szakember egy hatalommentes, demokratikusabb, nyíltabb városvezetést képzel el, bevonva a városlakókat, a civileket, vállalva a konfliktusokat, hisz azok nélkül nincs előrelépés.

Egészségügy: Felhívta a figyelmet a gyermekorvosi rendelés túlterheltségére, jelenleg három helyett, két orvos teljesít szolgálatot, fontos, hogy mielőbb találjanak embert a betöltetlen praxisra. Újdonságként vette fel egy gyermekorvosi állandó ügyelet felállítását. Statisztikák szerint az ügyeleti szolgáltatást igénybe vevők mintegy 70%-a gyermeke problémájával érkezik a váróba. A felnőtt betegellátásban dolgozó háziorvosok hamarosan elérik a nyugdíjkorhatárt, így fontos, hogy már most gondoskodni kell a zavartalan ellátás biztosításáról. Szorgalmazza a szorosabb együttműködést a Markusovszky Egyetemi Kórházzal, a körmendi régi kórházi épületét pedig idősellátási intézménnyé alakítaná át.


Munkahelyteremtés: Tudja, hogy szükség van új munkahelyekre, melyek létrehozását teljes mellszélességgel támogatja is. Előbb azonban szeretne egy átlátható viszonyrendszert az Ipari Park jelenlegi helyzetéről. Ki kell vizsgálni és kiaknázni a lehetőségeket.

Oktatás: Felhívta a figyelmet a helyi általános iskolák sajátos értékeire, a Sportiskola esetén szeretné azt régi szintjére emelni, mely akár kiugrási esélyt is jelenthet egy akadémiára. Testnevelő tanárként a két középiskolának egy-egy új tornatermet szeretne.


Kultúra: Elismerően szólt a színházfelújításról. Továbbgondolva javaslatot tett egy irodalmi kávéház létrehozására. Támogatja ifjúsági klubok, találkozási pontos létrehozását, a mozi felújítását és lehetőséget kíván teremteni a körmendi fiatalok minőségi szórakozására, hiszen egész életében fiatalokkal dolgozott, jól ismeri és szereti őket.


Turisztika: Az épülő elkerülő út bár csökkenti majd a városon átmenő gépjárműforgalmat, ugyanakkor veszélyt is hordoz magában, elsősorban a turizmusra nézve. A helyi vállalkozók, éttermek, szálláshelyek képviselőivel közösen fontosnak tarja egy közös stratégia kidolgozását.

Sport: Jobban kellene támogatni a kisebb egyesületeket: kézilabda, kick-box, foci, fitnesz, kajak-kenu. A régi rendezvények visszaállítását: Strandfoci, Strandkosár. Ezek mind széles tömeget vonzottak. Nem tarja elfogadhatónak, hogy az egyetlen leánysport, a kézilabda csapat nem mehet be a városi sportcsarnokba mérkőzést játszani. A futball tekintetében szorgalmazza egy többéves koncepció kidolgozását, melynek célja egy NB3-as csapat kiállítása.

Mint a körmendi kosárlabda atyja, természetesen nem mehetett el szó nélkül a kosárlabda mellett sem. Sajnálja, hogy a klub nagy nevei, akárcsak ő maga, az ország más pontjain dolgoztak/dolgoznak. Legyen szó a kosárlabdáról vagy bármelyik másik sportról az eredményességen túl a legfontosabb feladat a helyi értékek támogatása, menedzselése és a karrierjük előre lépésének a segítése!

Városkép: Lehangoló a Várkert, a Rába part rendezetlensége, kihasználatlansága. Körmend ezen jelentős helyeit újra fel kell tölteni programmal, visszahozni a gyerekek tudatába, hiszen ha ilyen adottságai vannak egy városnak akkor nem lehet más az elsődleges mint ezen értékek kiaknázása.

Patonay Imre sok pontot érintett a sajtótájékoztatón, a részletes programismertetésre egy kampánynyitó rendezvény keretén belül fog sor kerülni, melynek időpontja egyelőre még nem ismert. Zárógondolataiban megjegyezte, tudja, hogy a jelenlegi városvezetés és képviselők helyzeti előnyben vannak vele és társaival szemben, hiszen rendelkeznek párttámogatással, apparátussal, így mind a kiadványok tekintetében, mind a plakátok számában nagyobb anyagi forrásokkal rendelkeznek. Nemes versenyt, sportszerű keretek közt zajló kampányt kér. 

„A meccs akkor kezdődik, amikor feldobják a labdát és nem előbb” reagált arra, hogy a kampány hivatalos kezdete előtt érkeztek már szórólapok a postaládákba. Elszomorítónak tartja, hogy különböző internetes fórumokon „bértollnokok” folyamatosan megpróbálják lejáratni, ugyanakkor megjegyezte, hogy bárkinek a rendelkezésére áll, bárkit szívesen meghallgat szemtől szemben, hiszi, hogy továbbra is ez a dolgok tisztességes elintézési formája. Mint fogalmazott a helyzeti hátránnyal kapcsolatban: „1987-ben 3. helyről, 1996-ban 3. helyről, 2003-ban 6. helyről lettünk bajnokok, ezt nem tudják most! Egy pár éve itt vagyok, és még leszek is!”

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.