Párszáz millió forintos “spórolás” miatt most szinte használhatatlan a Haladás Sportkomplexum egyik edzőpályája

Farkas Bazsi 2020-09-10 06:59:00
Az alapkő-letételtől az átadásig 6 milliárd forintot drágult a létesítmény. Pont ezen spóroltak.

Az elmúlt napokban többször cikkeztünk róla, hogy a Haladás Sportkomplexum megint túl kicsi, mivel a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia élvonalbeli játékosai nem kapnak edzés lehetőséget a létesítményben.

Aztán mégis csak történt valami, és bejutottak a kézisek, ám sajnos azt a “luxust” már nem kapták meg, hogy a két edzőpálya közül a nagyobbikon tudjanak készülni. 

Újabb fideszes piti bosszú miatt lehetetlenítik el továbbra is az élvonalban szereplő szombathelyi női kézilabda csapatot?

Alig két hete írtunk róla, hogy a közgyűlési döntés ellenére, megint kiszorultak az SZKKA NB1-es női kézilabdázói a Haladás Sportkomplexumból. Az ok pályafoglaltság volt. Nos az augusztus 21.

Haladás Sportkomplexumban két edzőpálya van, egy “A” és egy “B”. Az “A” az a pálya, ahol első osztályú futsal, röplabda és kézilabda meccseket szokták rendezni, a “B” pedig egy oszlopokkal és garázskapukkal körbevett szűk kis pálya. Csakhogy az eredeti terveken nem így nézett volna ki a Haladás Sportkomplexum pályája.

Fotó: sportkomplexum.hu

Az talán már feltűnt mindenkinek, hogy a régi és az új Haladás munkacsarnokban is 500-500 néző tud leülni. A kérdés már itt felmerülhet, hogy minek kellett egy 15,6 milliárd forintos beruházás, ha végül a nézőtér befogadóképessége sem növekedett meg. 

Információink szerint a Haladás Sportkomplexum munkacsarnoka az eredeti tervek szerint 1500 néző befogadóképességű lett volna.

Ezt úgy valósították volna meg, hogy a két pálya között nem oszlopok tartják az épület súlyát, hanem egy nagy áthidaló ívelt volna az “A” és a “B” pálya között. Csakhogy ez párszáz, információink szerint 170 millió forintba került. 

Magyar Retro (2010) - "Amit megeszek, az az enyém"

Magyar Retro (2010) - Amit megeszek, az az enyém - Coub - The Biggest Video Meme Platform by Bubber

A terv ugyanis az volt, hogy a két pálya egymással teljesen egyenértékű centerpálya lett volna. A “B” pálya oldalvonalánál pedig egy mobil lelátó rendszer kapott volna helyet. Így, amikor meccs van, azt kihúzva a nézőteret megnövelve, akár 1500 ember is befért volna a Sportkomplexumba. Egy igazi kis katlan hangulatát kölcsönözve a csarnoknak. 

Bérleti szerződés nélkül használja a Haladás VSE a Sportkomplexumot

Közgyűlési döntés van róla, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia használhatja a Haladás Sportkomplexumot. A kézisek ennek ellenére nem tudnak megfelelő keretek között bent edzeni a létesítményben. Az edzés időpontokat a Haladás VSE osztja be. A Haladás VSE nem is használhatná a Sportkomplexumot, mivel februárban lejárt a bérleti szerződésük.

A kivitelezés azonban valahol félrecsúszott, az történt ugyanis, hogy úgy helyezték el az épület külső tartóoszlopait, hogy szűk lett a hely. Ez egyébként a most már használatban lévő pályánál is látszik. Az oldalvonalaktól alig van 10-10 centi üres tér. 

De az is gyanús, hogy a nézőtér ennyire meredeken lett megépítve. A kameraállás miatt pedig az ott helyet foglalók a másik térfélből nem is látnak semmit. Mintha itt is szűkíteni kellett volna az alaprajzon, hogy a centerpályának legyen elég helye. 

Fotó: sportkomplexum.hu

Mindez azért lehetett, mert az áthidaló ötlete gyorsan semmivé foszlott, a helyette beépített oszlopok pedig további helyet vettek el a két pálya között, így az “A” pályát is feljebb kellett tolni. 

A Haladás Sportkomplexum építési költsége 9,6 milliárd forintról indult és 15,6 milliárdnál állt meg. 

A Haladás Sportkomplexum építését felügyelő cég, vagyis a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője 2014. január 10. és 2014. szeptember 30. között Illés Károly, a Fidesz-KDNP jelenleg is mandátummal rendelkező képviselője volt, havi bruttó 1 millió 500 ezer forintos fizetésért. 

Jelenleg ugyanennek a cégnek bruttó 600 ezer forintért látják el az ügyvezetését. 

Hopp, egy kajálós fotót, videót, coub-ot találtál a cikkben?! Akkor klikk IDE, hogy megtudd, hogyan nyerheted meg az ebédedet! 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.