Fotó: Kleine Zeitung

Osztrák hóhelyzet: 64 magyart mentettek ki egy stájer síterepről

ugytudjuk.hu
2019. január 9. szerda, 18:28
Präbichl az útlezárások miatt napok óta elérhetetlen.

Kedden délelőtt 11:30-kor kezdődött az evakuálás, egy óra múlva pedig már mindenkit biztonságban levittek a völgybe. A 110 kimentett vendég között 64 magyar is volt - iskolai csoportok tanáraikkal. Közülük 24-en a Hotel Alpenclubban laktak, további negyvenen pedig a Kinderfreunde Kapfenberg szálláson - írja a sielok.hu.

 

A mentés részt vett a helyi lavinabizottság, a hegyimentők, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség is. A helyi bizottságnak a távozásról nem sikerült meggyőznie 12 helyi lakost, ők a fenti házakban laknak. Miután megbizonyosodtak róla, hogy elegendő élelmiszerük és gyógyszerük van, fent maradhattak.

 

A síterep továbbra is elérhetetlen, az L127-es és B115-ös utakat lavinaveszély miatt lezárták. Stájerország északi részén tegnap óta a legmagasabb fokú lavinaveszély van érvényben.

 

Annyi hó esett Ausztriában, hogy feliratozni kell a buckákat, nehogy elvigye a hókotró

Vágvölgyi Bálint A Severe Weather Europe Fcaebook-oldalra került fel egy kép, amin az látható, hogy Ausztriában egy hókupacra felfújták nagy, jól látható betűkkel: AUTO. Erre azért volt szükség, mert olyan sűrűn és olyan nagy mennyiségben esett a hó a nyugati szomszédunknál, hogy valamivel jelezni kell a hókotróknak, nehogy eltolják a kupacot.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás