Sétálóutcával kötnék össze az Aréna utcát a Rákóczi Ferenc utcával Szombathelyen

ugytudjuk.hu
2019. június 8. szombat, 09:30
Az új út mentén több társasház is épülne.

Korábban már többször szóba került a fenti lehetőség. Akkor is, amikor a Szent Márton év kapcsán a lehetséges pápalátogatást emlegették, meg akkor is, amikor a Szombathelyi Képtár felújíátása került szóba még 2016 év elején, egy közgyűlésen.

 

Most úgy néz ki, újra előkerül: napirendi pontként szerepel a soron következő közgyűlésen, amit június 18-ra hívott össze Puskás Tivadar polgármester.

 

A Szombathelyi Zsidó Hitközség és Hőke Miklós, a Kenter Kereskedelmi és Reklám Kft. ügyvezetője kérelemmel fordultak a polgármesterhez. A korábbi összekötési szándékot figyelembe véve tanulmánytervet készítettek a Rákóczi Ferenc és Aréna összekötésére, a "Történelmi sétaútra".

 

Ahhoz, hogy a sétaút a terv szerint megvalósuljon, telekcsere szükséges, ami érinti a fenti két fél, valamint az önkormányzat ingatlanait. Területazonos cseréről  lenne szó egyébként.

 

Íme a tanulmányterv a sétaútról:

 

 

A telekcsere persze nem csak a sétány kialakítását tenné lehetővé.

 

A zeneiskola parkolója mögötti részen két 15 és egy 24 lakásos társasház épülne, amelyek a terv szerint a parkoló továbbkötésével, illetve az egyik az Aréna utca felől lenne megközelíthető.

 

 

Így nézhetne ki az átalakítás után:

 

 

Ha rábólint a közgyűlés, szükséges lesz módosítani a Szabályozási Tervet, de előtte meg kell vizsgálni a csereügyletekben érintett ingatlanok értékviszonyait, mert bár a tanulmányterv szerint területazonos cseréről lenne szó, az ingatlanok között jelentős értékkülönbség lehetséges, ezért ingatlanforgalmi szakértői véleményt szükséges beszerezni. Fontos lesz vizsgálni az újonnan létrejövő beépítési lehetőségekből a tömbre és környezetére gyakorolt lehetséges hatásokat is. A kivitelezéshez várhatóan bontás is szükséges, de az egyik cserével érintett önkormányzati ingatlanon fekvő lakóház nem üres, ott "egy jogcím nélküli használó van az épületben található lakásban".

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás