Fotó: Vágvölgyi Bálint

Tekintve, hogy egy év alatt a negyedik ember vezeti a Haladás Sportkomplexumot és piaci működtetés helyett azóta is csak közpénzből sikerül üzemeltetni, talán nem annyira váratlan, hogy valaki a parlament elé viszi az ügyet. Nem várható el, hogy épp a stadiont vezető városi Fidesz-alelnök főnöke, a megválasztott helyi országgyűlési képviselő, Hende Csaba tegye meg, így az LMP-s Ungár Péter segítette ki.

 

Kérdőre vonta Kásler Miklós emberminisztert, de ahogy a szombathelyi tömeges megbetegedések alkalmával, most is Rétvári Bence államtitkár válaszolt helyette.

 

,,Hogyan lesz megoldva a szombathelyi Haladás Stadion működtetése?"

- teszi fel írásbeli kérdésének címében a legfontosabbat Ungár, majd ezekre a részletekre kíváncsi:

 

1. Mi az oka ennek a magas fluktuációnak? A kilépő interjúk során milyen problémákat neveztek meg a leköszönő vezetők?
2. Egy év alatt mennyivel változott meg a stadion üzemeltetési költsége a régi stadion átlagához képest? Mennyivel sikerült növelni a bevételeket, illetve a kihasználtságot?
3. A piacról származó bevételek, és az üzemeltetési költségek közötti lyukat, milyen forrásból kívánják betömni?
4. Van-e érvényes szerződése a Haladás VSE-nek a sportkomplexummal? Ha nincs, miért nincs?

 

Rétvári Bence válaszában két dologra tér ki, egyrészt arra, hogy a működtetést a felhasználókkal megkötött bérleti szerződésekből befolyó bérleti díjakból biztosítják. Az államtitkár azt persze nem írja, de tulajdonképpen az a nem kevés közpénzt felhasználó Haladás VSE illetve a Szombathelyi Haladás focicsapata. Valamint megemlíti, hogy itt nem csak stadion van ám, hanem egy sportcsarnok is. Bingó!

 

Sajnos a levélben mi nem találtuk a kérdésekre adott választ, ha te esetleg szereted a rejtvényeket, és a Füles magazinon túl vagy már, ide kattintva elolvashatod.

 

comments powered by Disqus

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Persze ott a tömegközlekedés is, a bérlet olcsóbb.

Szerelme is a nézők között volt, mikor megtörtént a tragédia.

Egészítsd ki a mondatot!

Twitter megosztás Google+ megosztás