Nyilvántartásba vette a sárvári ellenzéki összefogás tagjait a választási bizottság

Fehér Buda 2019-09-05 09:26:00
Így már biztosan ott lesznek októberben a szavazólapokon.

A sárvári választási bizottság nyilvántartásba vette az ellenzéki összefogás összes jelöltjét es a polgármesterjelöltet, Németh Zsoltot, jelentették be a Híd a Jövőnkért Egyesület sajtótájékozatójával egybekötött lakossági fórumán. Farkas János, az összefogás kampánymenedzsere elmondta, hogy sárvári politikában még nem fordult elő, hogy ilyen egységesen összefogott volna az ellenzék.

Németh Zsolt elmondta, hogy Sárváron az elmúlt időszakban kialakult egy egységes akarat, így az elmúlt 25-30 évben sosem látott esélyekkel indul az ellenzék az októberi, önkormányzati választásokon.

A bejelentés után kezdetét vette a lakossági fórum, ami egy kisebb nyári szünet után tért vissza a sárvári közéletbe. Németh emlékeztette a hallgatóközönséget, hogy a vendégük, Bana Tibor Szentgotthárdon hasonló ellenzéki erőt tudott megszervezni, mint amilyen Sárváron látható. De nem csak ebben a két városban fogtak össze az ellenzéki pártok, Németh azt is elmondta, hogy Kőszegen Rába Kálmán is megtette, amit a választópolgárok megköveteltek tőle. 

Németh végül azt mesélte el, hogy Kondora István, Sárvár jelenlegi, fideszes polgármestere ötcsillagos varosról beszél, szerinte azonban Sárvár az ötcsillagos félelem városa. A polgármesterjelölt ugyanis az elmúlt időszakban több háztartást is személyesen megkeresett, és azt mondja, háromból kettő háztartásban félnek az emberek. Márpedig szerinte egy ötcsillagos városban nincs helye a félelemnek. „Ezeknek a falaknak a lebontása, és a szabadság visszanyerése a választás legfontosabb tétjei közé tartoznak” – összegezte az élményeit. 

Németh után Bana Tibor, a Jobbik országos alelnöke vette át a szót, aki elmondta, bízik abban, hogy októberben olyan eredmény születik, ami a magyar demokráciát erősíti. Szerinte is hatalmas a tétje a választásoknak, abban reménykedik, hogy ősszel sikerül megtörni a kormánypárti hegemóniát, és helyi lokálpatrióták kerülnek majd be a képviselők közé. Örül, hogy Sárváron is megalakult az összellenzéki összefogás, úgy gondolja, hogy a most nyilvántartásba vett képviselőjelöltek meg tudják majd törni a helyi kiskirályok uralmát. A sárváriak mellett felemlegette a Közösen Szentgotthárdért jelöltjeit, valamint a kőszegi és a szombathelyi összefogásokat, amelyikekről látja, hogy minden jelölt aktívan kiveszi a részét, így jó az esélye a fordulatnak.

A beszélgetést a Facebookon élőben lehetett követni, ha lemaradtál róla, itt nézheted vissza:

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.