Nincs magyar sérültje a gízai piramisok közelében történt robbantásnak

Vágvölgyi Bálint
2019. május 19. vasárnap, 18:18
Egy turistabusz volt a támadás célpontja.

Nincs magyar sérültje a gízai piramisok közelében történt robbantásnak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM)  vasárnap délután az MTI-vel.

 

Pokolgépes merényletet követtek el egy turistabusz ellen a gízai piramisok közelében

ugytudjuk.hu Az euronews beszámolója szerint bomba robbant vasárnap délután Egyiptomban, a gízai piramisok közelében. Egyiptomi biztonsági és egészségügyi források szerint a merényletben legalább tizenheten megsebesültek, többségük külföldi. A pokolgép egy új egyiptomi múzeumnál robbant fel, célpontja egy turistabusz volt. Az autóbusz mozgásban volt a robbanás pillanatában.


A közlemény szerint Magyarország kairói nagykövetsége folyamatosan nyomon követi az eseményeket, kapcsolatban áll az illetékes egyiptomi hatóságokkal.

 

Felhívták a figyelmet arra, hogy a KKM konzuli szolgálata a hét minden napján, éjjel-nappal elérhető minden bajba került magyar állampolgár számára a +3680368036 telefonszámon.

 

A pokolgépes merényletet egy turistabusz ellen követték el vasárnap. A hírek szerint a merényletben legalább tizenheten megsebesültek, többen külföldiek.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás