Nézd meg az Ugytudjuk Selencion Az Év Vagyonnyilatkozatai díjak eredményhirdetését!

ugytudjuk.hu 2019-02-05 11:44:00
Siker, pénz, csillogás. KÁPRÁZAT.

A február eleje minden valamire való újság életében legalább egy ici-pici ideig a politikusok zsebében turkálásról szól, így mi sem maradhattunk ki.

Belekukkantottunk és kiválasztottuk a legjobbakat. Mindegyik vagyonnyilatkozat a szívünkhöz nőtt egy kicsit, de mégis úgy döntöttünk, néhányat kiemelünk és Ugytudjuk Selencion-díjjal jutalmazunk.

Mivel a legtöbb képviselőnek a saját lakhelyén kívül is van legalább résztulajdonban lakása/háza, illetve plusz bevétele különböző önkormányzati cégek felügyelőbizottsági tagságából, meg néhány milliója készpénzben, bankban, ezekről nem nagyon ejtünk szót. Vannak ennél sokkal érdekesebb dolgok is.

A Legtöbb Pótlap A Vagyonnyilatkozatba Ugytudjuk Selencion-díj: Molnár Miklós

Molnár Miklósról a korábbi vagyonnyilatkozatai alapján is tudni lehetett, hogy tehetős, a többiekhez képest is jelentős megtakarításokkal rendelkező politikus. Tekintettel, hogy mivel közgazdászként addig a bizonyos napig rá bízták a város költségvetését, nem meglepő, hogy az átlagnál jobban kezeli a saját pénzügyeit is.

Mégsem a befektetett milliói az érdekesek, hanem az, hogy vagyonnyilatkozatához 7 darab A4-es pótlapra volt szüksége, annyi mezőgazdasági területe van megyeszerte. Zömmel hosszúperesztegi, kenézi és pecöli területei alapján közel 90 hektár szántó és több mint 200 hektárnyi erdő van a nevén.

A Nekem Semmim Sincsen Ugytudjuk Selencion-díj: Szuhai Viktor

Tulajdonképpen nevezhetnénk ellen-Molnár Miklós-díjnak is. Vagyonnyilatkozata alapján ő a legszegényebb politikus. Nem hogy a háza, de még az autó, amivel közlekedik, az sem a sajátja. Van viszont 9900 eurós hiteltartozása.

Az év Földesura Ugytudjuk Selencion-díj: Puskás Tivadar

Puskás Tivadar polgármesternek Kemestaródfán és Pinkamindszenten vannak szántói és erdei. Összesen több mint 35 hektár szántófölddel és több mint 50 hektár erdővel rendelkezik.

Az Év Legpuritánabbul Élő Képviselője Ugytudjuk Selencion-díj: Kelemen Kriszitán

Joskar Ola képviselője nem viszi túlzásba a pénzszórást: egy Renault Cliója van, meg egy Yamaha robogója. Tavaly szeptemberben, amíg lehetett, kötött lakástakarékot, pénzintézeti követelései és tartalékai sem jelentősek. Érdekesség, hogy a szombathelyi képviselők közül neki van talán az egyik legalacsonyabb jövedelme.

Az Év Valószínű, Csak Elírás Ugytudjuk Selencion-díj: Koczka Tibor

Tizenkét különböző típusú köztük (MOL, OTP, Telekom) értékpapírban tartja pénzét, ez még annyira nem is érdekes. Az inkább, hogy a feltüntetett jelentős készpénz rovatba a 2,7 millió forint mellé be van írva euróként egy hármas és hat nulla. Bár nem kételkedünk Koczka Tibor képességeiben, mégsem hinnénk, hogy 3 millió eurót tart készpénzben. A 3000 valószínűbb, mint ahogy az is, hogy 3 millió forintnyi eurója van.

Az Év Külföldi Munkaválalója Ugytudjuk Selencion-díj: Tóth Kálmán

Az Éljen Szombathely Egyesület elnöke továbbra is az unterwarti Interspar alkalmazottja. Emelett egyébként időnként kosárlabda-játékvezetőként is dolgozik.

Hát, ennyi lenne. Bár nagy volt a verseny, most ennyi díjat tudtunk kiosztani. Aki most kimaradt és nem kapott díjat, ne búsuljon, egy egész éve van felkészülni. Folytatás jövőre!

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”