Neonáci együttesek koncertjét hirdették meg egy győri szórakozóhelyre

Papp László Tamás 2020-09-13 08:43:00
A szervező C18 egy gyilkosságokkal és merényletekkel összefüggésbe hozott nemzetközi szélsőjobbos hálózat tagja.

„A szombati koncert helyszíne: DONGÓ Live Music Hall 9027 Győr, Puskás Tivadar utca 8.”

– közölte egy C18 nevű szervezet a Légió Hungária honlapján. „A C18 a Combat 18 rövidítése. A „combat” csatát jelent, a „18” az ábécé első és nyolcadik betűjét jelöli: „a” és „h”, azaz Adolf Hitler. A Combat 18-at a neonáci – nevét a Hitlerjugend jelmondatából származtató – Vér és Becsület (Blood & Honour) katonai szárnyaként emlegetik. A nemzetközi hálózat helyi csoportjait Angliától Oroszországig többfelé összefüggésbe hozták már gyilkosságokkal és merényletekkel. A Combat 18-at régebben még a magyar szélsőjobboldal is vállalhatatlannak tartotta, tagjait többször felkérték, hogy maradjanak távol rendezvényeiktől.” – olvasható a Népszava 2018 februári riportjában.

A fellépő együttesek munkássága is sokatmondó. A Tar Had Szálasi Ferencről énekelt. Az Archívum nevű, ugyancsak itt játszó zenekar 1992-ben, Kelenföldön alakult. „A zenekar valamint a Valhalla és a Nemzeti Front ellen 1998-ban indult eljárás. A Viking-klubban ezért léptek fel símaszkban. Ítélet 2000-ben született. A zenekar tagjait felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, eltiltották a nemzetiszocialista rendezvényektõl, és rendõri felügyelet alá helyezték õket; más szóhasználatban pártfogót rendeltek melléjük. 2004-ben született meg a Viking-ügyben az ítélet, melyben az Archívum tagjait felmentették.” – írja róluk a rockerek.hu. A zenekar 2000-2001-ben az A.M.F. álnevet használta Iron Eagle néven a 2001-ben megjelent Mindent a gyõzelemért című album jelent meg tőlük, Sieg Heil! címmel. További számaik: Betiltott dalok, Dalol a nyilas sereg, Leszámolás, Védd magad, Brutális támadás.

A Kitörés nevű zenekar ugyancsak fellépett az ajánló szerint. Egyik számuk címe: Ian Stuart Donaldson. "Hail Ian Stuart! Hail Blood&Honour!" – írják a koncertet hirdető oldalon. Mint egy szimpatizáns oldalon elmondják: Ian Stuart Donaldson a Blood and Honour mozgalom alapítója, a Skrewdriver nevű brit együttes frontembere volt. „Életét a fehér faj védelmének és a nemzetiszocialista eszme terjesztésének szentelte.” A koncertet az ő emlékének szentelték.

Természetesen megkerestük a DONGÓ Live Music Hall képviselőit a Győr gyárvárosi negyedében lévő szórakozóhely Facebook-oldalán található telefonszámokon és e-mail címeken. Először még felvették a telefont. Kérdésünkre, hogy van-e ott ilyen rendezvény, a hely telefonos elérhetőségén utolért személy (aki állítása szerint nem a hely vezetője) kitérő választ adott. Azt mondta, hogy zártkörű rendezvény lesz. Mikor rákérdeztünk, hogy ez a konkrét rendezvény azonos-e a zártkörűvel, azt az illető tagadta.

Ennek az információnak ellentmond, hogy a Légió Hungária honlapján ezt a helyet hirdették. A helyszínen járva pedig a 19 órás kapunyitás után oda siető fekete ruhás fiatalokról készítettünk fotót. Írásban újból feltettük nekik a kérdést: a zártkörű rendezvény, és a fent említett koncert ugyanaz-e? A 20 órától kezdődő rendezvény nyilvános vagy zárt? Illetve tudtak-e a fenti szervezetek politikai, világnézeti jellegéről? De nem válaszoltak, illetve hiába kerestük őket telefonon. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől pedig megkeresésünkre az a válasz jött: „A rendőrségre a rendezvényről bejelentés nem érkezett, amennyiben a helyszínen bármiféle rendőri intézkedést igénylő eseményre kerülne sor, bejelentést követően a  munkatársaim a helyszínen intézkedni fognak.” Rendőri jelenlét, intézkedés a környéken a rendezvény kezdete előtt nem volt tapasztalható.

Szólj hozzá!

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok.