Németh Zsolt: "valódi" migránst Sárváron csak a TV előtt ülve látunk

Fehér Buda
2019. június 12. szerda, 11:00
A sárvári képviselő szerint migránskérdést politikai haszonszerzés érdekében tartják napirenden.

"A migránskérdés megoldása korunk és az elkövetkező időszak egyik legnagyobb kihívása" - írja Németh Zsolt, a sárvári ellenzéki összefogás frissen bemutatott polgármestere egy, a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Hozzáteszi, hogy szerinte az egyes országok, köztük Magyarország, sokat tudnak tenni a helyzet megoldásáért, de eredményt csak együttműködéssel lehet elérni.

 

Németh szerint az igazi migránspártiak azok, akik azért, hogy kicsinyes napi politikai céljukat - a hatalom mindenáron történő megtartását - elérjék, nem a megoldásban, hanem a kérdés napirenden tartásában érdekeltek. A sárvári politikus úgy véli, hogy

 

"valódi" migránst Sárváron csak a TV előtt ülve látunk.

 

Szerinte az igaz kérdés Sárváron az, hogyan alakul a munkavállalók között a magyar és a külföldi munkaerő aránya. "Nem a külföldön dolgozó magyarokat kell hibáztatni és nem is a helyükre dolgozni érkező külföldiekre kell haragudni a kialakult helyzet miatt" - írja. Azt is hozzáteszi, hogy a jelenlegi kormány már kilenc éve van hatalmon, így ezekben a kérdésekben valós szándék esetén tudott volna eredményeket elérni. Megemlíti azt is, hogy az alacsony hazai bérek miatt vonzóvá vált az akár kisebb tudást igénylő, alacsonyabb megbecsültségű, de jobban fizető külföldi munkahely, de szerinte a magyarországi demokratikus viszonyok negatív változása is sokakat késztetett arra, hogy külföldön keresse a boldogulását.

 

Németh a közlemény végén felteszi a kérdést, hogy kinek áll érdekében ennek a helyzetnek a fenntartása? A polgármesterjelölt erre azzal válaszol, hogy aki a migránskérdést napi politikai haszonszerzés érdekében napirenden tartja, az valószínű, hogy nem érdekelt a kérdés megoldásában. Azt is hozzáteszi, hogy aki kiszolgáltatott emberek szavazataival kíván választást nyerni, annak nem érdeke, hogy jobb jövedelmi viszonyok közé kerüljenek a magyar munkavállalók, és hogy a külföldön élők hazatérjenek. Németh végül azt Írja, hogy az igazi migránspárti az, aki politikai hasznot húz a helyzet fenntartásából. "Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Sárváron tisztességes munkával tisztességes megélhetést tudjon mindenki biztosítani magának."

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás