Németh Zsolt: "valódi" migránst Sárváron csak a TV előtt ülve látunk

Fehér Buda 2019-06-12 11:00:00
A sárvári képviselő szerint migránskérdést politikai haszonszerzés érdekében tartják napirenden.

"A migránskérdés megoldása korunk és az elkövetkező időszak egyik legnagyobb kihívása" - írja Németh Zsolt, a sárvári ellenzéki összefogás frissen bemutatott polgármestere egy, a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Hozzáteszi, hogy szerinte az egyes országok, köztük Magyarország, sokat tudnak tenni a helyzet megoldásáért, de eredményt csak együttműködéssel lehet elérni.

Németh szerint az igazi migránspártiak azok, akik azért, hogy kicsinyes napi politikai céljukat - a hatalom mindenáron történő megtartását - elérjék, nem a megoldásban, hanem a kérdés napirenden tartásában érdekeltek. A sárvári politikus úgy véli, hogy

"valódi" migránst Sárváron csak a TV előtt ülve látunk.

Szerinte az igaz kérdés Sárváron az, hogyan alakul a munkavállalók között a magyar és a külföldi munkaerő aránya. "Nem a külföldön dolgozó magyarokat kell hibáztatni és nem is a helyükre dolgozni érkező külföldiekre kell haragudni a kialakult helyzet miatt" - írja. Azt is hozzáteszi, hogy a jelenlegi kormány már kilenc éve van hatalmon, így ezekben a kérdésekben valós szándék esetén tudott volna eredményeket elérni. Megemlíti azt is, hogy az alacsony hazai bérek miatt vonzóvá vált az akár kisebb tudást igénylő, alacsonyabb megbecsültségű, de jobban fizető külföldi munkahely, de szerinte a magyarországi demokratikus viszonyok negatív változása is sokakat késztetett arra, hogy külföldön keresse a boldogulását.

Németh a közlemény végén felteszi a kérdést, hogy kinek áll érdekében ennek a helyzetnek a fenntartása? A polgármesterjelölt erre azzal válaszol, hogy aki a migránskérdést napi politikai haszonszerzés érdekében napirenden tartja, az valószínű, hogy nem érdekelt a kérdés megoldásában. Azt is hozzáteszi, hogy aki kiszolgáltatott emberek szavazataival kíván választást nyerni, annak nem érdeke, hogy jobb jövedelmi viszonyok közé kerüljenek a magyar munkavállalók, és hogy a külföldön élők hazatérjenek. Németh végül azt Írja, hogy az igazi migránspárti az, aki politikai hasznot húz a helyzet fenntartásából. "Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Sárváron tisztességes munkával tisztességes megélhetést tudjon mindenki biztosítani magának."

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.