Nemény András üzeni a fideszes vezetésnek: "Nem kell félni a játszótér-felújításoktól!"

BZ 2019-03-21 12:12:00
Közel hárommillió forintból, képviselői keretből újították fel a Tószer téri játszóteret.

Nemény András, az Éljen Szombathely mögé felsorakozott összefogás polgármesterjelöltje, valamint Kopcsándi József (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt), a körzet képviselője tartottak csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót a Tószer téri játszótéren.

Akinek így nem ismerős, annak eláruljuk, ez az a játszótér, ami az Arena Savaria és a Sugár úti sportcsarnok közvetlen szomszédságában, a közeli parkban helyezkedik el.

Nemény András elmondta, nem hagyományos a helyszín, az apropója pedig a szombathelyi játszóterek állapota.

Elmondta, a város 74 játszóteréből 32 felújításra szorul, erre nem lehetünk büszkék. Ráadásul rengeteg helyen, ahol a közelmúltban, vagy jelenleg is társasházi építkezések zajlottak-zajlanak, átgondolatlanul úgy adtak engedélyt, hogy sem a közelekedési káoszra, sem a lakossági igényekre nem figyeltek. Így ma sok helyen a gyerekeknek nincs lehetősége közvetlen környezetükben játszótérre menni, a meglévő játszóterek terheltsége nő, az eszközök viszont így gyorsan amortizálódnak.

Szerinte régi adóssága a városnak, hogy ezt a kérdést rendezzék, ezért is hirdet az Éljen Szombathely játszótér-építési programot.

Az idei költségvetésbe is ezért írattak be egy új tételsort játszótér-felújítás címén. Azt mondta Nemény András, mióta Puskás Tivadar a polgármester, nem volt erre külön keret szánva, egyszerűen a Szomparknak adták feladatként a játszóterek karbantartását, “de láttuk, hogy valósították meg”  - tette hozzá.

A kivitelezés lassúságát is említette Nemény, a saját körzetét (KISZ-lakótelep) említve: “amikor a képviselői keretemből megrendelek valamit, nyolc hónap, mire egy csúszda megérkezik, pedig előre ki van fizetve” - mondta, majd hozzátette, hogy most is egy biztonsgi hálóra vár hónapok óta. Így a gyerekek veszélyes körülmények közt játszanak, mondta.

Most 30 milliót szánnának játszótér-fejlesztésre, de októbertől felemelnék 70-80 millióra a keretet. Más városokban 100 millió körüli összeget fordítanak egyébként erre a célra, tette hozzá.

Új játszótérre van szükség a Parkerdő lakóparkban, de fejelsztésre van szükség a KISZ-lakótelepen is, a Károly Róbert utcai társasházak mögött már tervezés alatt van.

Nemény András hozzátette, egyáltalán nem csak a saját körzeteikre gondoltak, hiszen a Parkerdő a fideszes Kecskés Lászlóé, de lakossági jelzéseket kaptak arról is, hogy Ágh Ernő körzetében, a Petőfi-telepen is igény lenne rá, mert rossz körülmények vannak. Nem csoda, mivel a TOP-os (tehát az EU finanszírozta) forrásból épült tankenyérbolti játszótéren kívül 2014 óta nem épült új játszótér Szombathelyen.

Neménytől Kopcsándi József, a körzet képviselője vette át a szót. Elmondta, választási ígérete volt, hogy felújíttatja ezt a játszóteret. Már 2016 óta zajlott egyébként a folyamat, a tervek akkor készültek el, tavaly decemberben kellett volna átadni, ám idáig csúszott. Megköszönte a Szomparknak, hogy legalább megvalósulhatott a beruházás.

Elmondta, hogy lefestették a padokat, megjavították a sérült játékokat, új kerítést építettek és egy teljesen új, akár felnőttet is elbíró drótkötélpálya-elem is felkerült a Tószer téri játszótérre.

2,7 millió forintba került a felújítás, ami majdnem egy teljes éves képviselői keretet jelent, de nem szeretne megállni, a lakókkal egyeztettel szeretné továbbfejleszteni költségvetési keretből.

Nemény András hozzátette, ilyen beruházásokra szeretnék bíztatni a Fideszt, “nem kell félni a játszótér-felújítástól!”

Szerinte az is a probléma a jelenlegi rendszerrel, hogy nem számonkérhető a karbantartás. Egyszerűen azt mondják, nincs rá pénz és ennyi. Ha megversenyeztetnék külsős vállalkozókkal, akár a várost röbb részre osztva, már egy év múlva látszana, melyik a jobb.

Kopcsándi József még annyit hozzátett, hogy a fideszes vezetés és köztük az is a különbség, hogy máshol vannak a súlypontok.

“Nálunk az utcák, terek és az élhető város megteremtése a döntő”, mondta, hozzétéve, hogy midnig az igényeknek megfelelően. “Minden fejlesztésnél kikérem a helyiek véleményét, mit szeretnének, mert nem én vagyok a bölcsek köve hordozója.”

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.