Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nemény András: Sokaknak fáj, hogy egységesek és erősek vagyunk

Farkas Bazsi
2019. március 11. hétfő, 10:16
Az összefogás polgármester-jelöltje azt írja, hogy sok nehéz sorsú emberről van szó, olyanokról, akik nem Facebook-likoeokban mérik a mindennapjaikat.

Az elmúlt napokban több támadás is érte a szombathelyi összefogás egyik képviselőjelöltjét Németh Ákost. Az eseményekre reagálva a Facebookon posztolt Nemény András az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje. Íme Nemény posztja:

 

Kedves változást akaró Barátaim!

 

Láthatóan nagyon zavarja a Fideszt, hogy Szombathelyen igazi esély van a változásra. Zavarja, hogy együtt jobban megnyertünk egy időközi választást, mint 2014-ben, zavarja, hogy megszerveztük a legnagyobb vidéki tüntetést a rabszolgatörvény visszavonása érdekében, zavarja, hogy aztán el is értük a visszavonást a szombathelyi önkormányzati cégeknél, zavarja, hogy elvettük a többséget a közgyűlésben, és már most léptünk a bérlakáshelyzet javítása, több száz óvodás életkörülményeinek javítása, és mintegy 1400 ember cafeteriájának visszaadása érdekében. Nem csoda, ha folyamatos tűz alatt állunk.

 

Az elmúlt napokban egyik képviselő-jelöltünket, Németh Ákost érte a legtöbb nemtelen támadás. Polgármester-jelöltként, a közösség vezetőjeként természetes, hogy kiállok mellette, de kiállok mellette azért is, mert hiszem, hogy jó képviselője lesz a KISZ lakótelep - Százhold városrésznek. Együtt valljuk: nem a képviselőnek van körzete, hanem a választóknak van képviselője!
Ákos gyerekkora óta ebben a körzetben él, az „árvizes házak” egyikében nőtt fel. Mindenki megismerhette őt segítő programjainkon, azok a legnehezebb sorsú emberek is, akik nem Facebook lájkokban mérik a mindennapjaikat, hisz legtöbbjüknek internet sincs az otthonában. Az elmúlt másfél évben együtt tartottuk a fogadó órákat, maga járt utána a felvetett problémáknak. A múlt héten egy igazán nehéz feladatot kapott: azt kell elérnie a Vasivíz-nél, hogy egy fél utca lakói 17 év után végre megkapják a közműhasználat jogát. Meg fogja oldani!

 

Hadházy: Aki nem az összefogásban indul, amögött a Fideszt lehet sejteni

Farkas Bazsi Az országgyűlési képviselő azt mondta, együttműködés és munka kell egy sikeres önkormányzati választáshoz. Pár napja ismét Szombathelyen járt Hadházy Ákos független ellenzéki, országgyűlési képviselő. Hadházy legutóbb novemberben nem engedték be a Berzsenyi Könyvtárba, pedig előre lefoglaltak egy termet. Akkor azzal az indokkal mondták le, hogy nem lesz ideje azt kitakarítania a személyzetnek.

 

Sokaknak fáj, hogy egységesek és erősek vagyunk. Fáj, hogy megértettük a választók szavát: tegyünk félre minden múltbéli sérelmet, és az igazi ellenféllel küzdjünk meg egy az egyben! Aki ezt nem érti, aki meg akarja bontani az egységet, az – akarva vagy akaratlanul - a Fidesz forgatókönyvét írja!

 

Szombathelyen igazi közösség jött létre a változást akaró pártok és civil szerveztek tagjaiból. Itt mindenki mindenkiért küzd, és bárki képes egyéni ambíciójáról lemondani a közösség javára!

 

Mert nekünk Szombathely az első!

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás