Nemény András: Nekünk a legfontosabb a város működőképessége

Farkas Bazsi 2019-01-29 14:49:00
Az Éljen Szombathely frakciójának vezetője azt mondja, hogy tiszteletben tartják a választói akaratot, ami szerint Puskást akarják ez év őszéig polgármesternek a szombathelyiek.

Ahogy arról elsőként beszámoltunk, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) szombathelyi polgármester nem hívta össze az Éljen Szombathely frakció által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést. Nemény András a frakció vezetője tartott ma délután sajtótájékoztatót a témában. 

Nemény azt mondta, hogy Puskás formai hiányosságra hivatkozva nem hívta össze a testülete, holott ugyanazt a nyomtatványt adták be, mint amit eddig is szoktak. A politikus azt mondta, hogy a polgármester indoklásában az szerepelt, hogy a közgyűlés összehívása nem volt indokolva, Nemény azonban azt állította, hogy ezekben az esetekben a napirendi pontok maguk az indoklás. 

A baloldal a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását, a bizottságok átstrukturálás, a városi lap újra indítását, a Haladás Sportkomplexum működését és a költségvetést tárgyalták volna, ezeket mint napirendi pont javaslatokat nyújtották volna be.

 A kormányhivatalnak most 90 napja van arra, hogy megvizsgálják szabályszerűen járt e el Puskás.


Nemény hangsúlyozta, hogy most, hogy a Fidesz többsége megszűnt Szombathelyen, a város működését akkor is biztosítani kell. Nem akarják átvenni a városvezetést, hiszen akkor szembe mennének a választói akarattal, ami 2019 őszéig adott bizalmat Puskásnak.

A képviselő elmondta, hogy a napokban Puskás minden frakcióvezetőt külön-külön hívott meg az irodájába, hogy beszéljenek a költségvetésről, azonban amikor rákérdezett, hogy van e már bármi kész anyag, akkor Puskás nem tudott konkrétumokról szolgálni.

Az Éljen Szombathely frakcióvezetője ott lesz azon a frakcióvezetői megbeszélésen, amit a jobbikos Balassa Péter kezdeményezett. Itt a költségvetés megalkotása lesz a fő feladat. Nemény azt mondta, a közös munkának van most itt az ideje, nem pedig annak, hogy felszalámizva próbáljanak dolgozni.

Végül azzal zárt, hogy a választók kezében lesz a döntés, hogy akarnak e továbbra is egy ilyen dadogós, egy helyben topogós városvezetést Szombathelynek, vagy sem. 

Szólj hozzá!

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.