Nem zárkózik el Nemény András polgármester-jelöltségétől a Jobbik

Farkas Bazsi 2019-01-30 19:20:00
Folyamatosak az egyeztetések a párt és a baloldali összefogás között, végleges döntés azonban még nincsen.

Jobbik semmilyen döntést nem hozott a szombathelyi önkormányzati választás kapcsán - kezdi közleményét a párt. 

A 24.hu egy cikket jelentetett meg azzal kapcsolatban, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón - egyelőre ilyen meghívót szerkesztőségünk nem kapott - jelentik be a baloldali összefogás jelöltjeit az őszi önkormányzati választásokra. A cikk tényként azt állítja, hogy a megszületett megállapodás értelmében a Jobbik is részt vesz az összefogásban, ebbe azonban a párt úgy ment bele, hogy egyéni jelöltet nem állítanak, csupán listás helyet kapnak az összefogástól.

Ezt tisztázva küldött a párt közleményt, amiben azt írják, hogy a Jobbik a Balassa Péter által vezetett szombathelyi szervezettel egyeztetve, a tagság véleményét meghallgatva és a megfelelő országos szintű testületi döntések után fogja meghozni a döntést arról, hogy kit támogat vagy indít polgármesterjelöltként a vasi megyeszékhelyen, illetve milyen módon indul a párt Szombathelyen az önkormányzati választáson. 

A 24.hu állításával szemben Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei országgyűlési képviselője nem vesz részt a pénteki sajtótájékoztatón, hiszen semmilyen konkrét megállapodás nem született még a szombathelyi helyhatósági választásra vonatkozóan. 


A Jobbik a megfelelő egyeztetések után a lehető legalkalmasabb polgármesterjelöltet és a lehető legjobb megoldást kívánja megtalálni, a változást akaró szombathelyiek érdekeit szemünk előtt tartva. 

Szombathely jobbat érdemel! Szombathely megérdemli, hogy olyanok vezessék, akik nem az állampárti utasításokat, hanem a helyiek érdekeit részesítik előnyben, valamint azt, hogy minél több tisztességes politikus kerüljön be a közgyűlésbe októberben, köztük minél több jobbikos, akik akár egyéni képviselőként, akár listáról bekerülve képviselik a megyeszékhelyen élők érdekeit - ahogy ezt Balassa Péter hosszú évek óta teszi. 


Bana Tibor a Magyar Hangnak azt mondta, hogy vannak és voltak is természetesen egyeztetések Szombathelyen, de megállapodás még nem született. Eleve, a pártjukban különféle testületeknek kell dönteni arról, hogy kik lehetnek jelöltek, illetve arról is, hogy milyen egyezséget hagynak jóvá. kívánja megtalálni, a változást akaró szombathelyiek érdekeit szemünk előtt tartva. 

Bana az Ugytudjuk.hu-nak is nyilatkozott. Röviden azt hangsúlyozta, hogy csakis olyan polgármesterjelöltet fognak támogatni, akit Szombathely városa megérdemel. 

Rákérdeztünk Nemény András személyére, hogy őt támogatná e a Jobbik? Bana erre azt válaszolta, hogy ez is egy lehetőség, mindent mérlegelniük kell - a változást akaró szombathelyiek érdekeit szemük előtt tartva. 
 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.