Fotó: mlsz.hu

Nem semmi: világsztárhoz hasonlítják a szombathelyi nevelésű focistát

Vágvölgyi Bálint
2018. december 4. kedd, 17:59
Sajnos már nem a Haladást erősíti.

Az olasz Tuttomercatoweb minden nap bemutat egy-egy reménységet. A „nap tehetsége” címet kedden magyar futballista érdemelte ki, hiszen Kiss Tamás bemutatásával foglalkozik a portál - írja a Rangadó.

 

A lap a 2000-es születűs játékost a magyar futball egyik legnagyobb tehetségeként írja le, aki jelenleg az élvonalbeli Puskás Akadémi FC-t erősíti. A szerző kiemeli Kissről, hogy ugyan nem nőtt nagyra (166 cm), és nem is igazán erős fizikumú, ellenben roppant technikás és szélvész gyors. Hozzáteszik, a védekezés ugyan (még) nem Kiss erőssége, de ha nála van a labda, az ellenfél állandóan veszélyben érzi magát.

 

A magyar játékos jellemzésénél az is szerepel, hogy képességeit tekintve leginkább Franck Ribéryhez, a franciák és a Bayern München sztárjához hasonlítható.

 

Kiss Tamás Győrben született, Téten nevelkedett, majd 2011-ben került Szombathelyre, az Illés Akadémiára. A 2016–2017-es idényben többször edzett a Szombathelyi Haladás felnőtt együttesével, majd a 19. fordulóban, 2016. december 11-én a Videoton FC ellen a félidőben beállva játéklehetőséget kapott az élvonalban is. Ezzel történelmet írt, ő lett az NB I első 2000-es években született játékosa, valamint 16 évesen és 16 naposan a legfiatalabban debütáló játékosa.

 

Első gólját a 2017–2018-as bajnokságban szerezte, a 12. fordulóban a címvédő Budapest Honvéd ellen volt eredményes, élete hetedik bajnokiján. Ezzel ő lett a magyar élvonal első 2000-es években született gólszerzője, 16 évesen és 11 hónaposan, ez ennél fiatalabban előtte olyan játékosoknak sikerült csak, mint Orth György, Braun József, Schlosser Imre, Puskás Ferenc és Bene Ferenc.

 

Kiss Tamás gólja a Swietelsky Haladás - Budapest Honvéd mérkőzésen

2017.10.14. OTP bank liga 12. forduló Swietelsky Haladás - Budapest Honvéd 1-2 (1-1) Kiss Tamás gólja


Egyik legemlékezetesebb szombathelyi gólja a Ferencváros ellen csereként beállva, első labdaérintéséből szerzett győztes találata.

 

Kiss Tamás gólja a Swietelsky Haladás - Ferencvárosi TC mérkőzésen

2017.11.25. OTP Bank Liga NB I., 17. forduló Swietelsky Haladás - Ferencvárosi TC | 2-1 | Kiss Tamás gólja


2018 nyarán a Puskás Akadémia csapatához írt alá három évre szóló szerződést, a Transfermarkt 400 ezer euróra becsüli piaci értékét.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás