Fotó: A Sárvári Hírlap legfrissebb száma, forrás: sarvarvaros.hu

Nem nyilatkoznak többet a sárvári médiának az ellenzéki képviselők, mert megmásították a szavaikat

Fehér Buda
2019. február 18. hétfő, 10:28
A Fideszes képviselők szerint csak durcásak az ellenzékiek.

A február 14-i testületi ülésen tárgyalta a sárvári önkormányzat a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kötendő közszolgálati szerződés jóváhagyását. Ez a kft. felelős a sárvári médiák kiadásáért, ide tartozik a Sárvári Hírlap, a Sárvár Rádió és a Sárvár Televízió. Az új, 2028 végéig szóló szerződésben utalnak a 2010. évi CIV. törvényre, ami a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szól. 

 

Ebben a törvényben egyértelműen megfogalmazták, hogy a sajtószabadság kiterjed az államtól, valamint bármely szervezettől és érdekcsoporttól való függetlenségre. A sárvári ellenzéki képviselők szerint azonban ez a Sárvári Média Kft. ügyében egyáltalán nem valósul meg. Németh Zsolt, a város képviselője és a Híd a Jövőnkért Egyesület elnöke szerint ezt jól mutatja, hogy többször is megtörtént már az velük, hogy

 

nem a saját mondataik köszöntek vissza a városi médiában. 

 

Németh Zsolt szerint a város lakossága ezért nem megfelelő tájékoztatást kap a helyi közéletről. Mint mondja, hogy a városi médiában többször is úgy számoltak be az egyesület sajtótájékoztatóiról, hogy a sajtótájékoztató egyik-másik részét egyszerűen nem adták le, olyan is előfordult, hogy a városi médiától senki sem jelent meg a tájékoztatón, és az is megtörtént, hogy a gondolataikat átírták, így más színezetet kapott a mondanivalójuk.

 

A február 14-i testületi ülésen ezt az ellenzéki képviselők szóvá is tették, és kijelentették, hogy ilyen formában nincs értelme nyilatkozatot adni a Sárvári Média Kft.-nek. A Fideszes képviselők erre csak annyit mondtak, hogy az ellenzék durcás és megsértődött. 

 

Az egyesület tagjai azonban továbbra is szívesen nyilvánosság elé állnak, de csak akkor, ha élő és nyilvános, tehát nem szerkesztett műsorokban tehetik mindezt. Németh Zsolt szerint a sárváriaknak az lenne az érdeke, hogy ne mindig csak az örömhírekről halljanak, hanem olyan ügyekről is, amik foglalkoztatják és érdeklik őket. Szerintük ilyen téma többek között a Batthyány utca aszfaltozása, az épülő sportcsarnok tevékenységének kérdésköre, vagy a városi telkek kialakítása.
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás