Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nem marad el a szombati Haladás-MTK

Vágvölgyi Bálint
2019. április 12. péntek, 09:49
A budapesti csapat jelentős része gyomor bélhuruttal járó vírusinfekciót kapott, ezért kérték a halasztást.

Ahogy már tegnap mi is megírtuk, az MTK Budapest vezetése rendkívüli helyzet miatt halasztási kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságához a Haladás elleni bajnoki mérkőzés kapcsán, mivel csapat jelentős része gyomor bélhuruttal járó vírusinfekciót kapott, ami a játékosok közel kétharmadát, valamint a szakmai stáb pár tagját is érinti.

 

Az MLSZ a honlapján jelentette be, hogy nincs mód halasztásra. A Szombathelyi Haladás írásban jelezte, hogy nem támogatja a kérelmet. Mint írják, a versenyigazgatóság – figyelembe véve az ellenfél hozzájárulásának hiányát – nem adott helyt a budapesti klub kérésének. A bajnokság programja változatlan marad. A csapatok, a szurkolók és a szövetség érdeke, hogy a nevezéskor vállalt egységes feltételeket minden klub teljesítse.

 

A Versenybizottság figyelembe vette azt is, hogy a múltban a klubok – szurkolói igényekre is hivatkozva – többször határozottan kérték az MLSZ-től a versenynapok és időpontok betartatását, hogy kiszámíthatók legyenek a találkozók kezdési időpontjai, és azok később ne is változzanak.

 

A jelen helyzetben ez a szempont különösen hangsúlyos. A bajnokság ezen időszaka minden csapat számára rendkívül fontos időszak: az utolsó harmadban dől el a bajnoki cím, a nemzetközi kupaindulás és a kiesés kérdése. Ezért egy-egy mérkőzés előre kitűzött időpontjának esetleges megváltozása lényegesen összetettebb hatást gyakorolhat a többi csapatra és a bajnokság egészére.

 

Végezetül döntő érv volt az is, hogy a telített versenynaptárban nincs lehetőség rá, hogy egyéb mérkőzésekre gyakorolt hatás nélkül pótolni lehessen az elmaradó találkozót.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás