Fotó: birkozoszov.hu

Nehéz ágra került a budapesti birkózó-világbajnokságon Ligeti Dániel, a Haladás versenyzője

Vágvölgyi Bálint
2018. október 19. péntek, 18:25
Szombaton start.

A budapesti birkózó-világbajnokságon a versenyek szombaton kezdődnek, a nyitónapon érdekelt szabadfogásúak számára viszont már pénteken fontos eseményre került sor, mivel megtartották kategóriáik sorsolását, amely magyar szempontból felemás eredményt hozott. A szombati nap két hazai "húzóneve" közül Veréb István kedvezőnek mondható ágat kapott, a nehézsúlyú Ligeti Dániel, a Haladás VSE versenyzője viszont szinte a lehető legnehezebbet.

 

Szombaton négy kategória, a 61, a 74, a 86 és a 125 kilogrammosok küzdelmeit rendezik meg az elődöntőkkel bezárólag.

 

A szakág első számú hazai éremesélyese, a világ és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb (86 kg) a svájci Stefan Reichmuth-tal kezd a selejtezőben, majd a nyolcaddöntőben a litván-libanoni meccs győztese következik a számára.

 

Az első mérkőzés még Ligeti (125 kg) számára sem jelenthet nagy gondot, a papírforma ugyanis az ő sikerét ígéri az argentin Catriel Muriel ellen, a folytatásban viszont a grúzok olimpiai bronzérmese, a vb-címvédő Geno Petriasvili vár rá.

 

"Veréb István ága nem rossz, jó lenne, ha ezt ki tudná használni. Ligeti Danié viszont sajnos a lehető legerősebb" - értékelt röviden Gulyás István szövetségi kapitány az MTI-nek.

 

A selejtezők 10.30-kor kezdődnek, míg az elődöntőket 16.45-től rendezik a Papp László Sportarénában, a versenyzőknek viszont a reggeli programot megelőzően kell megjelenniük a mérlegelésen.

 

(MTI)

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás