Most már hivatalosan is együtt indul az ellenzék Sárváron az önkormányzati választáson

Fehér Buda 2019-08-08 16:14:00
Nyilvántartásba vette őket a Vas Megyei Területi Választási Bizottság.

A Vas Megyei Területi Választási Bizottság 1/2019. számú határozatában nyilvántartásba vette a Híd a Jövőnkért Egyesületet, tudtuk meg Németh Zsolttól, az egyesület elnökétől. A nyilvántartásba vétel azt jelenti, hogy az egyesület jelölő szervezetként állíthat polgármestert és indíthat képviselőket a megyében, illetve Sárváron. 

A Híd a Jövőnkért Egyesület a Mindenki Sárvárért Mozgalommal karöltve Németh Zsolt mérnök-közgazdászt indítja polgármesterjelöltnek. Sárváron nyolc egyéni választókörzet van, ezekben mind indítanak egy-egy képviselőt is.

A képviselők közt ott van Szabó Richárd gépészmérnök, közgazdász, Klimits István, irodavezető és buszvezető, és Zsigmond Tamás, nyomdaipari vállalkozó. A sárvári önkormányzati választáson egyetlen nőként indul Strompová Viktória tanár, és idegenforgalmi szakember. Az összefogás sorait erősíti még Szabó Lajos közgazdász, volt országgyűlési képviselő, jelenleg megyei és sárvári önkormányzati képviselő, Eiveck Péter, villamosmérnök, közgazdász, jelenleg szintén önkormányzati képviselő, valamint Bicsák Attila, tanár, közgazdász, biztosítási szakember. Egyéni körzetben indul Németh Zsolt is, aki szintén jelenleg önkormányzati képviselő, emellett mérnök és közgazdász. 

Az egyesület tagjai és képviselőjelöltjei a következő kettő hétben minden sárvári háztartáshoz eljuttatnak egy kinyomtatott kérdőívet, amelyben olyan kérdések szerepelnek, amelyek egyértelműen érintik a sárváriak életkörülményeit, és életminőségét. A kitöltők vagy az adott terület képviselőjelöltjének, vagy a kérdőíven szereplő egyesületi postafiók számra tudják majd visszaküldeni a kérdőíveket. 

Augusztus 24-étől aztán rákapcsolnak a képviselőjelöltek és az összefogás aktivistái: az arra elkészülő új újsággal, a Mindenki Sárvárért és az Európapártiak lapjaként megjelenő kiadvánnyal, valamint a hivatalos jelöltállításhoz szükséges aláíró ívekkel fognak majd becsengetni a sárváriakhoz. Németh Zsolt arra kér mindenkit, aki úgy gondolja, hogy a városban szeretne tenni az utak, járdák, a parkolás, a környezetvédelem az egészségügy, vagy minden más, az életünket befolyásoló tényező javítása kapcsán, aláírásukkal és majd szavazatukkal támogassák az összefogás képviselőjelöltjeit. 

Szólj hozzá!

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak.