Fotó: Kovács Tamás / MTI

VIDEÓ - Minden idők úszóversenyét rendezték a Duna Arénában Eric, az angolnával és Torghellével

Vágvölgyi Bálint
2018. október 4. csütörtök, 21:42
A gálafutamot világbajnoki ezüstérmes gátfutónk, Baji Balázs nyerte.

A Duna Arénában rendezett világkupa csütörtöki döntőiben Hosszú Katinka 400. és 401. vk-érme  volt magyar szempontból a legfontosabb történés, a finálék után pedig az „amatőröké” volt a főszerep, ugyanis megrendezeték az úgynevezett „Angolnafutamot”, amelyben magyar sportolók hívták ki a sydney-i olimpia „hősét”, az egyenlítői-guineai Eric Moussambanit.

 

Eric Moussambani - Sydney-kom:Knézy Jenő

Uploaded by szunyog7777 on 2013-09-21.

 

Eric, az angolna kihívói között olyan ismert magyar sportolók szerepeltek, mint az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, a tavalyi Év sportolója, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István, valamint a 42-szeres válogatott futballista, Torghelle Sándor, olvasható az m4sport-hu-n.

 

Már a bevonulás is óriási királyság volt, hiszen mindenki a saját sportágának szerelésében érkezett a medencéhez. A résztvevőkre két hossz, azaz 50 méternyi gyorsúszás várt és már a rajt után látszott, Eric az angolna aligha férhet fel a dobogóra. A győzelmet végül Baji Balázs szerezte meg, mögötte nem sokkal az MTK futballistája, Torghelle Sándor csapott célba, őket Veréb István és Somfai Péter követte. Eric Moussambani az ötödik helyet szerezte meg, így Liu Shaolin Sándort és Berki Krisztiánt tudta megelőzni. De ez így leírva nem annyira érdekes, ezt mindenképpen látni kell:

 

 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás