Mik épülnek az M86 mentén Szombathely és Csorna között?

ugytudjuk.hu
2018. szeptember 13. csütörtök, 13:33
Földmunkák zajlanak több helyen, az út mindkét oldalán. Lehull a lepel.

Olvasónk jelezte, hogy Budapest felé közlekedve az M86-os gyorsforgalmin haladva több helyen építkezést, illetve földmunkákat látni.

 

Arra, hogy mi készül, nem csak ő lett kíváncsi, ezért utánanéztünk. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint

 

új pihenőhelyek és tengelysúlymérő állomás épül az M86-os gyorsforgalmin Szombathely és Csorna között, közel 6 milliárd forintért.

 

Sopronnémeti térségében egy pár komplex pihenőhely, Vámoscsaládnál pedig kétoldali tengelysúlymérő állomással kombinált egyszerű pihenőhely épül.

 

A projekt megvalósítása májusban kezdődött, az útfejlesztési beruházás részeként a tervezett Rábaköz és Vámoscsalád pihenőpárok helyét elkerítették, a kapcsolódó le-és felhajtósávok megépültek. A kétoldali létesítmények M86 autóúthoz kapcsolódó útépítési ágait, belső úthálózatot és parkolókat építik ki a hozzá tartozó közművekkel együtt. A tájékoztatás szerint mindegyik helyszínen kiépítik a kis- és középfeszültségű villamos hálózatot, a térvilágítást, valamint a víz-és szennyvízhálózatot is.

 

A tengelysúlymérő állomáshoz tartozóan üzemi hírközlő rendszert telepítenek, valamint mérlegház,- irodahelységek és hídmérleg építése is megtörténik. Ezekre azért van szükség, hogy kiszűrjék a túlterhelt, a pályaszerkeszetre és a közlekedőkre veszélyes teherautókat.

 

A pihenőhelyeknél vizesblokkokat létesítenek, továbbá az „intelligens” pihenőhelyeket jellemző szabad parkolóhelyek előjelzését, parkfittneszt, játszóteret és kegyhelyet is kialakítanak.

 

A terv szerint idén minden földmunkát befejeznek, jövőre elkezdhetik a burkolatot és az épületeket megépíteni. A pihenőhelyeket 2020 első negyedévében adhatják át az autósoknak.

 

A beruházást az EU és a költségvetés fizeti.

 

Fotó: nif.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás