Vujity Tvrtko meseszobát ajándékoz a Markusovszky Kórháznak

ugytudjuk.hu 2019-02-27 20:00:00
A műsorvezető jótékonysági játékát Vas megye nyerte.
VAS MEGYE: 3.645.200 forintnyi a FŐNYEREMÉNY, ami hozzátok érkezett, illetve érkezik, Facebook-oldalam lokálpatrióta és jótékonysági játéka után. GRATULÁLOK!

- kezdi hosszúra nyúlt Facebook posztját Vujity Tvrtko.

Vujity Tvrtko

VAS MEGYE: 3.645.200 forintnyi a FŐNYEREMÉNY, ami hozzátok érkezett, illetve érkezik, Facebook-oldalam lokálpatrióta és jótékonysági játéka után. GRATULÁLOK! Íme a rövid beszámoló, kezdem a...


A műsorvezető 2018 decemberében találta ki, hogy leteszteli hányan és honnan követik a közösségi oldalán. Így született meg a játék, ahol a magyarországi megyék és a főváros valamint a határon túli területek játszhattak. A kapott hozzászólások számát Tvrtko mindig arányosította az adott régió lakosságszámával, így jött ki a végeredmény.

A játék elején Zala vezetett, aztán Vas megye vette át a vezetést és végül nyert is 4.118 ponttal.

Hatalmas fölénnyel nyert Vas megye Vujity Tvrtko játékán

Fehér Buda Tvrtko jótékonysági estet fog szervezni a megye rászoruló gyermekeinek. Vujity Tvrtko nemrég elindíotta a lokálpatrióta játékát a Facebookon. A játék annyiból állt, hogy minden megye táblájával lefotózkodott, a megye lakói pedig leírhatták a kép alá kommentben, hogy melyik településen laknak. Tvrtko a lakosok számát is számításba vette, így jöttek ki a pontok.


"Úgy hirdettem meg a versengést, hogy a győztes megye kap tőlem egy olyan előadást, amelynek minden költségét én állom, illetve teljes bevétele a megyében élő, rászoruló gyermekeket illeti. Ebből lett két előadás, ugyanis az elsőre 32 perc alatt fogyott el a félezer jegy."  - folytatta a műsorvezető, aki azt is vállalta, hogy a teljes jegybevétel értékét megduplázza.

Olyan helyet keresett a főnyereménynek, ahol minden, az adott megyében élő gyermek hozzájuthat az ajándékhoz. Így végül a választása a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztályára esett. A kórház egy meseszobát kap - könyvtárral, mesefilmekkel, játékokkal, amelyek némileg megkönnyíthetik a beteg kisgyermekek kórházban töltött mindennapjait.

A meseszobát Ágika-szobának hívják majd, a miértről Tvrtko ezt írja: "Farkas Ágika 2003 decemberében, 12 évesen halt meg, gyógyíthatatlan betegségben. Tanítottam és taníttattam, hiszen a barátom volt. Utolsó perceiben fogtam a kezét, s a kis Somogy megyei falu temetőjében eltemettem". Ezért születtek meg a teljes Ágika-könyvtárak, amelyből jutott a pécsi klinikára, a miskolci kórházba és a határon túlra is.

Tvrtko megkereste telefonon Dr. Káldy Zoltán orvos-igazgatót, aki nagy örömmel vette tájékoztatást. Mivel a főnyeremény fizikai valójában Szombathelyre kerül, egy vidéki város, Celldömölk lett az előadások helyszíne. Dupla telt házzal futott a Túl minden határon-est, csaknem ezer emberrel, polgármesterrel, kórházigazgatóval, gyermekosztály-vezetővel.

És jöjjenek a számok: a pontos jegybevétel 1.587.600 forint, ennek az értéknek a duplája kerül a kórházhoz, vagyis pontosan 3.175.200Ft). Ehhez jön még a celldömölki civil egyesület 200.000 forintos felajánlása, a helyi Löli kávézó 103.000 forintos adománya, illetve Tvrtko helyi barátainak 167.000 forintnyi segítsége.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”