Farkas Bazsi
2018. szeptember 26. szerda, 07:52
Méghozzá Horváth Attila képviselő szúrta ki.

Szeptember 6-án vette ki a szombathelyi városvezetés a közlekedésből az Arany-patak fahidat. Az autók elöli lezárást azzal indokolták, hogy a híd szerkezete annyira károsodott, hogy balesetveszélyessé vált. Igaz a dolog annyiban furcsa volt, hogy közel egy hét telt el a bejelentés és a tényleges lezárás között. 

 

Baloldali képviselők szóvá is tették, hogy ha tényleg életveszélyes a híd, akkor miért nem zárták le azonnal, esélyt sem adva a lehetséges katasztrófának. 

 

Horváth Attila (Éljen Szombathely!-MSZP-Együtt-DK) önkormányzati képviselő szúrta ki, hogy a híd lezárásával okafogyottá vált a Liget utca végén pár éve kihelyezett jobbra kanyarodni kötelező tábla. 

 

Dr. Horváth Attila

Többen mondták nekem a szombati főzőversenyen, hogy szívesen elolvasnák a fahíd lezárását okozó statikai szakvéleményt. A mai napon hivatalosan is kértem az önkormányzattól a kiadását. Amint...

 

A tábla még akkor került ki, amikor az előző ciklusban Lazáry Viktor volt a körzet képviselője és ettől az intézkedéstől várták, hogy a híd forgalma csökken majd. Ezzel azonban csak azt érték el, hogy a jobbra kanyarodó autósok egyszerűen megfordultak a nagy forgalmú Rohonci úton. 

 

De tény. A híd lezárásval most ez a probléma megszűnt, és senki sem fogja fenntartani a sort azzal, hogy nagy ívben akar kihajtani. Horváth javasolt a tábla leszerelését továbbá kikérte a fahíddal kapcsolatban készült szakértői statikai jelentés is. 

 

Egyelőre egyik ügyben sem történt előrelépés, de bízunk benne, hogy amint megtörténik a képviselő jelentkezik majd vele. 
 

comments powered by Disqus

Milyen érdekes, hogy a szerdai “rabszolgatörvény” megszavazása után dobták le a nyugdíjemelés bombát.

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A miniszter szerint szerdán kilenc rendőr sérült meg a demonstárció alatt.

A meggyilkolt papot idén májusban avatták boldoggá.

A Momentum Mozgalom szombathelyi szervezeti elnökének véleménye a rabszolgatörvény elfogadásáról.

Már csigaforgatónk és pásztorgémünk is van.

Az egyik idős asszony súlyosan megsérült.

Kövér László házelnök nagy büntetést ígért, de nem tudja teljesíteni.

Három jármű ütközött össze.

A vétkes kirepült az autójából, a vétlen autóban hárman is megsérültek.

A PornHub összeszedte, hogy milyen pornót néztek idén a legtöbbet.

Ezért túlóráztak kicsit a parlament előtt.

Egy tüntető tette - állítja a rendőrség.

Szombathely egyik kedvenc helye több, mint egy éve zárt be. 

Twitter megosztás Google+ megosztás