Megszűnik Bokros Lajos pártja

BZ
2019. április 23. kedd, 11:12
A Modern Magyarország Mozgalom búcsúközleményben tudatta a döntést.

"2019. március 15-én megtartott utolsó közgyűlésén a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) tagjai megszavazták, hogy a párt fejezze be működését. Ennek legfőbb oka, hogy többé nem látjuk értelmét annak, hogy díszletként szolgáljunk ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az „éhezők viadalává” silányult." - kezdődik Bokros Lajos egykori pénzügyminiszter pártjának közleménye.

 

Bokrosék szerint a mai magyarországi ellenzék túlnyomó többsége legjobb esetben csak fügefalevélként szolgál a demokratikus látszat fenntartásához. "A mai romlott, korrupt önkényuralom fenntartásához a MOMA semmilyen körülmények között nem kíván segédkezet nyújtani."

 

Szerintük a mai magyarországi politikai térben az általuk képviselt értékekre kevés igény mutatkozik, "az uralmi szerkezet, valamint a teljes politikai erőtér pedig gondoskodik róla, hogy ezt meg se lehessen teremteni."

 

A közleményben, amit itt teljes terjedelmében el lehet olvasni, azt írják, baráti körként megmaradnak, a velük szimpatizálók a Szabadság és Reform Intézet Alapítvány (SZRI) rendezvényein találkozhatnak.

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás