Megszűnik a Telenor márkanév

Nagy Donát 2020-06-06 15:04:00
Visszatér a Pannon GSM? Aligha, viszont sokkal rosszabb ötlete támadt a cseh tulajdonosnak.

Legkésőbb jövő tavasszal új márkaneve lesz a Telenor Magyarországnak, ám a HWSW úgy tudja, a korábbi spekulációk egyike sem igazolódik be, tehát sem a cseh-szlovák piacokon jelenleg használt, a spanyol Telefónicától kölcsönzött O2 márkanevet nem fogja használni teljes szolgáltatói hálózatán a többségi tulajdonos cseh PPF befektetői csoport.

A szerint biztos, hogy nem fog visszajönni a Pannon márkanév a magyar piacra.

Bolgár lapértesülések szerint a tulajdonos jelenleg több országban is fókuszcsoportos piackutatásokat végez az új, egységes márkát illetően, az egyik potenciális befutó pedig a jelöltek közül a következő márkanév:

Laa.

De miért kell a Telenort megszüntetni?

A HWSW azt írja, hogy a PPF 2018. nyarán vásárolta meg a norvég Telenor Csoporttól a szolgáltató magyar, bolgár, montenegrói és szerb leányvállalatait, ezzel a leggazdagabb cseh, Petr Kellner tulajdonában lévő befektetői csoport immár hat kelet-európai országban rendelkezik távközlési érdekeltségekkel (a PPF 2013-ban a cseh O2-t vásárolta meg a Telefonicától, a cseh leányvállalat pedig egyben tulajdonosa a szlovák O2 mobilszolgáltatónak is).

Egy ilyen tranzakció során a felek többnyire rögzítik, hogy az eredeti tulajdonos által használt és bejegyzett márkaneveket meddig használhatja az új tulajdonos - a Telenor - PPF szerződés esetében ezt 33 hónapban jelölték meg a felek, vagyis a Telenor Magyarországnak (valamint a bolgár, montenegrói és szerb PPF-érdekeltségeknek) legkésőbb jövő tavasszal vissza kell adnia a márkanevet.

A Laa. (igen, így ponttal a végén) márkanévvel végzett fogyasztói felmérések során egyébként a megkérdezettek bizonyos arculati elemeket is láthattak, így például a logotipográfiát, mely nem túl markánsan ugyan, de eltér a Telenorétól, a betűk színe ugyanakkor lényegében változatlan maradna.

Mindenesetre a tulajdonos PPF minden érintett országban, így Magyarországon is bejegyezte a "laa." doméneket.

Címlapképünk illusztráció

Forrás: HWSW

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.