Még Conchita Wurst is feltűnik a Netflix Eurovíziós Dalfesztiválról szóló filmjében

Varga Mátyás 2020-07-03 20:01:06
Az év eddigi legnagyobb meglepetése lett a streaming óriás Eurovíziót kiparodizáló vígjátékában.

Május közepén került fel a YouTube-ra a Netflix legújabb filmjének, az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga történetének az első ízelítője, ami stílusosan egy klip, mégpedig a címben is szereplő együttes Volcano Man dala. A szinti popos dalon kezdetben sokan mosolyogtak, majd jó pár hetet kellett várni, hogy megkapjuk a film első trailerét, ami egy szerethető, de kicsit ütött-kopott történetet ígért. Majd elérkezett a premier és hirtelen semmit se hallottam a filmről, pontosan mintha köddé vált volna. Már csak ezért is kíváncsi voltam, hogy beigazolódnak a korábbi tippjeim és egy butácska filmet kapunk, vagy igenis elő tudtak rukkolni egy olyan filmmel, ami azért megáll a lábán. 

A történet szerint 1974-ben anya halála után nem sokkal az akkor még csak igencsak apró Lars Erickssong meglátja a tévében az ABBA-t, akik a Waterloo című dalokat éneklik az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ez pont elég ahhoz, hogy a kis srác, és a szintén fiatal Sigrit Ericksdottir elkezdjen a maga módján csápolni a mai napig népszerű svéd együttes dalára. Persze a felnőttek kinevetik őket, de Larsban ekkor születik meg az elhatározás, amit a rajta kacarászók tudtára is ad, hogy amikor majd ő is fellép a Dalfesztiválon, akkor nem fognak nevetni.

EUROVISION SONG CONTEST: The Story Of Fire Saga | Official Trailer | Netflix

When aspiring musicians Lars (Will Ferrell) and Sigrit (Rachel McAdams) are given the opportunity of a lifetime to represent their country at the world's big...

Majd ugrunk egy jó nagyot az időben, és 2020-ban tartunk, amikor főhőseink már felnőttek. Sigrit tanárként dolgozik, Lars pedig parkolóőrként élvezi még középkorú felnőttként is a papahotel előnyeit. Egyetlen igazi örömet csak a zenélés jelent számára, amivel Sigrittel közösen gyakran hódolnak is. Ez pedig pont passzol a gyerekként dédelgetett álmához, amit azóta sem felejtett el. Több véletlennek köszönhetően pedig be is kerülnek az izlandi válogatóba, ahonnan pedig egyenes út vezet Írországba, vagyis a Dalfesztivál adott évi helyszínére.

Itt pedig ahogy lenni szokott hőseinknek több buktatón is túl kell lenniük, hogy eljussanak a célba, amit tényleg nem mondanék el, hogy pontosan micsoda. És, hogy pontosan mi is ebben a nagy durranás? Az, hogy csakúgy, mint Lars és Sigrit rácsodálkozik a bejutásra, én sem számítottam arra, hogy ez a film ilyen szórakoztató lesz és kikapcsol több, mint két óra hosszan, pedig pontosan ez történt. Will Ferrel ugyanis tökéletes paródiát írt, ami a verseny minden giccsét, sablonját és a már megszokott karaktertípusokat magában rejti.

Mindezt úgy tette, hogy egyáltalán nem billent át a ló túloldalára és egy szerethető film maradt. Az pedig, hogy az amerikai színész ennyire kedvet kapott az Eurovízióhoz Ferrel svéd feleségének, Viveca Paulinnak köszönhető, aki a 90-es évek végén ismertette meg a színészt a műsorral. Will pedig annyira ráfüggött, hogy több évnyi anyaggyűjtés után megírta a Fire Saga forgatókönyvét. Amit még mindenképp ki kell emelni, azok a csodálatos izlandi és skót tájak, amibe az operatőr érthető mód teljesen belefeledkezett. Komolyan olyan felvételek készült a két ország egyes helyeiről, hogy természetfilmben is megállnák a helyüket. A színészek közül leginkább Rachel McAdams-et és a pojáca, orosz macsót alakító Dan Stevens-t emelném ki.

Mindketten remekelnek a szerepükben és ők emelkednek ki legjobban a többi karakter közül. A dalok fantasztikusak és érthetően a cselekmény szerves részét képzik. Az kicsit fájó pont, hogy pont az előbb említett két színész nem a saját hangján énekel, de azok a kreatív dolgok kárpótolnak, hogy megjelenítették a 2006-ban induló Lordi-t, a 2014-es ukrán indulótól pedig a hörcsögkerekes színpadi elemet kölcsönözték. Az pedig tényleg csak hab a tortán, hogy ha jól számoltam akkor 11 korábbi eurovíziós induló is cameózik, köztük olyan előadók, mint Alexander Rybak, Loreen, Conchita Wurst, Jamala, Netta vagy Salvador Sobral, akik korábban meg is nyerték a versenyt. Lehet, hogy nem váltja meg a világot a Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története, de mindenképp egy szerethető film, ami eddig simán az év legkellemesebb meglepetésfilmje.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”