Matthias Zollner szerint a Mogyorósy Szilárd Kupára kell összeállnia az Egis Körmendnek

Vágvölgyi Bálint 2019-09-06 20:00:00
A piros-feketék vezetőedzője azt mondja, a csapat tagjai értik, mit szeretne velük játszani.

Lassan egy hónapja kezdte el a felkészülést az Egis Körmend. Matthias Zollner vezetőedző a klubhonlapnak adott hosszabb interjút az eddigi tapasztalatairól.

– Nagyon érdekesen alakult eddig ez az időszak. Igyekszünk a lehető legjobb csapatot építeni, de ehhez idő kell. Ahogy mindenki tudhatja, sok játékos érkezett hozzánk. Volt, aki korábban és volt, aki később. Utóbbiakat mindig be kellett építeni, többször újra kellett kezdeni a játékok tanulását. De ez nem gond, számunkra nem fontos az, hogy a felkészülési időszak bajnokai legyünk. Szeretnénk inkább megpróbálni megnyerni az igazi bajnokságot. Ezért örömmel látom, hogy remekül dolgozik a csapat, és ez különösen igaz a fiatalokra, az U18-as, U20-as keretünkre. Látom náluk a fejlődést, de ugyanígy látom a felnőtteken is. A tengerentúlról érkezettek is egyre inkább érzik az európai kosárlabdát és értik, mit szeretnénk ezzel a csapattal játszani. Mérkőzésről mérkőzésre szeretnék egyre jobbak lenni.

A vezetőedző külön kitért három játékosra is. Elsőként Kerwin Roachról beszélt, akinek nem véglegesítette a szerződését a klub.

Kerwin egy nagyon tehetséges játékos! Ezért is hívtuk ide, hogy kipróbáljuk őt. De aztán láttuk, hogy a képességei ellenére nem ő az, akire szükségünk van. Olyan irányítót keresünk, aki a dobóinknak szállítani tudja a labdát. Márpedig szerencsére vannak nálunk ilyenek, és nem csak a belső posztokra gondolok, hanem a kintiekre is. Például ilyen Ferencz Csaba, aki remek kinti dobó, de ehhez labda kell. Anélkül senki sem tud kosarat dobni. Ezt próbáltuk meg vele a próbaidő alatt, hiszen teljesen biztosnak kell lennünk abban, hogy akit kiválasztunk, az képes erre. Ez pedig nem könnyű feladat, különösen fiatalon. Ahogy mondtam, ő egy nagyon tehetséges, kiváló kosaras, aki előtt nagyon szép karrier áll, de jelen pillanatban ő nem az az irányító, akire nekünk szükségünk van

Aztán Justin Edwards is szóba került, aki a héten csatlakozott a társakhoz

Nagyon örülök, hogy sikerült őt megszereznünk! És nem csak azért, mert annak idején sikeres volt Magyarországon, Olaszországban vagy épp Izraelben, igazolva, hogy nagyon jó játékos, hanem azért, mert egyben remek ember is. Ezért vagyok boldog, hiszen az egyik fő célunk az, hogy a játéktudás mellett megfelelő személyiségű sportolókat, jó karaktereket találjunk. És itt nem csak a csapategységre, a kémiára gondolok, hanem a közösségre, Körmend városára is. Olyan srácokat szeretnénk, akik szívesen és méltó módon képviselik a várost, a szurkolókat. Abban biztos vagyok, hogy Justin éppen ilyen játékos

Zollner azt is elmondta, mit gondol Keller Ákosról.

Ugyanezt gondolom róla is. Elég sok pletyka kering az ő aláírása körül, ami szerintem érthető, általában így működik ez az európai kosárlabdában. Az ilyen játékosok, mint ő, szeretnék megtalálni a számukra legjobb lehetőséget. Véleményem szerint Ákos a második legjobb magyar kosárlabdázó jelen pillanatban. Nehéz persze összehasonlítani különböző posztokon szereplő játékosokat, de szerintem csak Hanga Ádám jobb most nála. Ezért nagyon örülök a közös munkának, boldog vagyok, hogy ide tudtuk hozni őt Körmendre. Amit Justinról mondtam, az igaz rá is. Nem csak kosarasnak kiváló, de nagyon jó személyiség is. Ez azonnal látszott az edzéseken. Ahogy beszélt a fiatalabbakkal, ahogy biztatta őket, igyekezett önbizalmat adni nekik, hogy jobbak és jobbak legyenek. És nem csak szavakkal, de a munkájával is példát mutat. Kiemelkedő fizikai állapotban van, ezt igazolták az orvosi felmérések, terheléses vizsgálatok. Nagyon örülök, hogy Ákos itt van velünk, nagyon sokat tud segíteni nekünk! Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is látni és értékelni fogják, hogy a pályán mindent meg fog tenni ezért a klubért.

Az Egis Körmend most szombaton, 18 órától a szlovén Hopsi Polzela ellen játszik nyilvános edzőmérkőzést.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.