Fotó: Pixabay

Március 19-én a nyilvánosságról tartanak fórumot Sárváron

Fehér Buda
2019. március 13. szerda, 18:32
A résztvevők azokra a folyamatokra világítanak majd rá, amelyek az elmúlt években jellemezték Magyarország médiáját.

Március 19-én a Híd a Jövőnkért Egyesület és a Mindenki Sárvárért Mozgalom közös szervezésében nyilvános fórumot tartanak Sárváron. A fórum témája a nyilvánosság helyzete Magyarországon és Vas megyében lesz, a szervezők pedig azokra a folyamatokra világítanak rá, amelyek az elmúlt években jellemezték és jellemzik a mai Magyarország, Vas megye és Sárvár médiájának helyzetét.

 

Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy ők már többször megfogalmazták, hogy miért nem tartják helyesnek azt, hogy egy szűk csoport a saját érdekeikből fakadóan kisajátít információs és kommunikációs lehetőségeket és ezeket a csatornákat sokszor propagandaként alkalmazzák. Azt sem tartják helyénvalónak, hogy Sárváron 50-100 millió, az állampolgárok adójából származó forinttal támogatják azt a médiát, ami csak és kizárólag az állampártot elégíti ki. Németh Zsolt azt is elmondta, hogy szerintük az állampolgárok sokszor nem tudnak eligazodni és pontosan tájékozódni a propaganda miatt.

 

Arról, hogy a sárvári média hogyan forgatja ki az ellenzéki képviselők mondanivalóját már többször írtunk, erről hosszabban itt olvashattok:

 

Nem nyilatkoznak többet a sárvári médiának az ellenzéki képviselők, mert megmásították a szavaikat

Fehér Buda A Fideszes képviselők szerint csak durcásak az ellenzékiek. A február 14-i testületi ülésen tárgyalta a sárvári önkormányzat a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kötendő közszolgálati szerződés jóváhagyását. Ez a kft. felelős a sárvári médiák kiadásáért, ide tartozik a Sárvári Hírlap, a Sárvár Rádió és a Sárvár Televízió.

 

A fórumon Pungor András, újságíró, Markó Péter, a Vas megyei közgyűlés egykori elnöke, és Németh Zsolt fog felszólalni. Rajtuk kívül a megye számos városából különböző közszereplők is érkeznek, akik a saját tapasztalataikat fogják elmondani. Ők aztán megpróbálnak kialakítani egy közös álláspontot, ami a jövő hiteles tájékoztatása érdekében megoldást jelenthet.

 

A fórum résztvevői végül arra is megpróbálnak majd valamilyen megoldást keresni, hogy miként lehet megfelelően tájékoztatni a fiatalokat. Németh Zsolt azt mondja, hogy az élet egyre jobban felgyorsul és a fiataloknak nagyon is szüksége van arra, hogy el tudjanak igazodni az EU és a világ dolgaiban. Ők azonban csak a sikerpropagandát látják, ami sokszor a saját életérzésükkel is ellentétes.
 

 

Nyilvánosság fórum Markó Péter szervezésében!

null

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás