Fotó: Pixabay

Már csak holnap örülhetünk a jó időnek

Fehér Buda
2019. március 23. szombat, 18:32
Hétfőn megérkezik az újabb hidegfront.

Vasárnap még kitart a kora nyárias idő, gomolyfelhős, napos idő várható. Délutántól az északi megyékben néhol zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

 

Hétfőn döntően erősen felhős időre számíthatunk, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben. Az ország délnyugati harmadán több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor. Többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.

 

Kedden fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és napközben gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Inkább csak a keleti területeken fordulhat elő néhol záporeső. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

 

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul.

 

Forrás: met.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás