Leszavazta a Fidesz Ungár Péter javaslatát: nem emelik meg az otthonápolás díját

ugytudjuk.hu
2019. június 12. szerda, 15:14
113-an szavaztak az otthonápolási díj emelése ellen.

"Azon emberek jelentős része, akik otthonápolást vállalnak, továbbra is 38 és 58 ezer forintot fognak kapni. Ez a pénz semmire nem elég." - írja Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője Facebook-bejegyzésében.

 

Ungár javaslata az lett volna, hogy az otthonápolási díj minden formáját emeljék 100 ezer forintra. Tudni kell ugyanis, hogy aki nem gyermekét gondozza, az jelenleg 38, illetve 58 ezer forintra jogosult. A beteg, illetve fogyatékkal élő, vagy éppen idős hozzátartozóját gondozók szemét fillérekkel szúrják ki jelenleg.

 

A keddi parlamenti vitán, amire a Fidesz részéről mindössze egy képviselő vett részt, Ungár azzal érvelt, hogy ez egy munka, amit munkához méltóan ki kellene fizetni.

 

"Van több tízezer magyar ember, aki elvégez egy munkát 0-24 órában, nem mehet szabadságra, nem váltják fel néha, teljes életét a gondozásra fordítja. Ezeket az emberek hétköznapi hősök, akik teljesítményét el kell ismerni és meg kell köszönni." - közölte Ungár Péter, aki szerint a Fidesz ezzel a döntéssel elárulta őket.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás