Lendvai Ferenc ígérte, de mégsem tárgyalta a szombathelyi Síp utca tengelyig érő sártengerének ügyét a Gazdasági Bizottság

Farkas Bazsi 2018-09-08 14:01:00
Jah egyébként útnak becézik a dagonyát.

Az elmúlt hét hatalmas esőzése ismét sártengerré áltoztatta a szombathelyi Síp utcát. Az Oladi dombon található utcácska ügye már jó ideje húzódik. Arról van szó, hogy az utca nagyjából egy negyede tartozik az önkormányzathoz, a többi az Oladplató Közműtársaság fenntartásáben van.

Az itt lakókat persze aligha érdekli, hogy kinek a feladata lenne az utca rendbetétele. Most egy nagyobb eső után valóságos tenger alakul ki, ami lehetetlenné teszi a gyalogos közlekedést. A környék családi házaiban lakók pedig hiába is próbálnának meg ilyenkor eljutni az utca végén található buszmegállóhoz, csak a vízben gázolva közelíthetik meg azt.

A környék lakói nem egyszer posztolták ki a Facebookra, hogy hogyan is néz ki az utca, egy kiadós csapadék után, megoldás egyelőre még nem született. 

Egy júniusi bejegyzéshez Lendvai Ferenc, a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság elnöke a következőket írta:

“Pár információ a Síp utcáról! Az út engedélyes tervének felhasználhatósága lejárt, sajnos! A jövő heti Gazdasági bizottságon a szükséges pénzügyi forrást a terv aktualizálására biztosítani fogjuk! A városvezetés folyamatosan egyeztet az Oladplató Közműtársasággal, mivel a Síp utca 4/5 része az ő kezelésükben van! Az új tervek elkészülte után, reményeink szerint az ősz folyamán, a városra eső szakasz felújítása megtörténik! A Közműtársaságtól olyan igérettel bírunk, hogy a Síp utca általuk kezelt részét a tél beállta előtt megcsinálják! Jelenleg ezekkel az információkkal rendelkezem!
Feleslegesen soha nem írok, csak akkor, ha olyan tájékoztatást tudok adni, amit a későbbiek során is tudok vállalni!
Részemről egyenlőre ennyi!”

A bejegyzés június 12-én került fel a netre, a következő bizottsági ülés június 21-én volt. Átolvastam a jegyzőkönyvet, ahol egy sor sem volt arról, hogy az ígért előterjesztést Lendvai megtette volna. 

Közben megint hatalmas eső volt a városban, ami sártengerré változtatta az utcát. 

Az itt lakók keresték a körzet önkormányzati képviselőjét, a fideszes Kecskés Lászlót, de információink szerint a politikus nem válaszolt. Én is írtam Kecskésnek mailt, de választ egyelőre én sem kaptam. 

A megoldás egyébként az lehetne, hogy az önkormányzat pénzt áldoz az útnak arra a szakaszára, ami a saját kezelésében van. A további részek helyrehozatalára, pedig vagy kötelezi a társaságot, vagy pedig - érzékelve az itt lakók problémáját - saját forrásból megfinanszírozva megépíti az utat. 


Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy az Oladi dombon lakók egy jó részének továbbra is nehézséget okoz a közlekedés a saját házukhoz. Esetleges megoldás az lehet, ha az itt lakó családok terepjáróra, esetleg traktorra cserélik autójukat. 

A következő gazdasági bizottsági ülés hétfőn lesz, kíváncsiak várjuk, hogy ott szóba kerül e a probléma. 
 

Fotó: Vágvölgyi Bálint, olvasó

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.