Fotó: Ugytudjuk.hu

Látványos átalakuláson ment át egy konténer a szombathelyi Waldorf iskola udvarán

ugytudjuk.hu
2019. március 14. csütörtök, 11:23
Rá sem lehet ismerni.

Fával burkolták, és földszínűre festették a sorok utcai Waldorf iskola udvarán a legkisebbek birodalmát. Néhány hónapja itt még egy fehér, fém borítású konténer „csúfoskodott", most pedig már a környezetbe illeszkedő, és nem utolsó sorban az iskola szemléletéhez passzoló épület várja a Perintparti Szófogadó legfiatalabb tanulóit.

 

A megújult konténer a kiselsősök és a másodikosok tantermeit rejti. Nekik azért kellett költözniük átköltözniük az iskola udvarára, mert az intézmény kinőtte a főépületet. Mintegy 200 gyerek tanul itt, akiknek a szülei sokat tettek és tesznek azért, hogy megteremtsék a zavartalan oktatás feltételeit.

 

A szülők kisebb-nagyobb csoportokban már nyár óta azon dolgoztak, hogy minden a helyére kerüljön, a napokban pedig elkészült a remekmű. 

 

Hosszú volt az út idáig, hiszen nem csak az építkezéshez szükséges engedélyeket kellett beszerezni, hanem a pénzt is elő kellett teremteni. A szülők a kétkezi munkájukkal segítettek, a konténert kedvező áron kapta az iskola a forgalmazó cégtől, a homlokzati színezést pedig ingyen adta a Polifarbe. A város és a szakhatóságok is segítőkészen álltak az iskola bővítéséhez, és a szakemberek is soron kívül segítettek, legyen szó a gépészről vagy a kivitelezőről.

 

A most már beburkolt konténer 160 négyzetméter alapterületű: két tanterem egy öltöző és egy akadálymentesített WC is van benne.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás