Szexi sál és esőkabi - Megmutatjuk a legmenőbb darabokat a szombathelyi kutyadivat téli kollekciójából

VPP 2018-12-02 14:01:00
Kutyacipők, pulcsik, esőkabátok, karácsonyi kiegészítők. Bátran kijelenthetjük, hogy mára már a kutyák világába is betört a divatláz.

Amióta beköszöntött a téli hideg, egyre több kutyát látni divatos cuccokban lófrálni az utcákon. Manapság már rengetegen vesznek kedvencüknek ilyen-olyan rucikat, van aki a praktikusságra megy rá, van aki a dizájn miatt öltözteti be a kis szőrpamacsát. Vajon a kutyusok is élvezik, ha beöltöztetik őket? Hasznos-e vagy csak a gazdik hóbortja? És egyáltalán mi az idei kutyadivat? Tóth Erika, két kutyusa és a Happy Zoo segítségével most megtudhatjuk.

Erika egy óriás uszkárlány, Mangó és egy hosszúszőrű csivavafiú, Csippa gazdája. Ahogy az ember rájuk néz, tisztán látszik, hogy a szőrmókok családtagnak számítanak, óriási a szerelem, ez nem kétség.  

A boltba belépve rögtön a lényegre tértünk. Kötött pulóverek, esőkabátok, kétévszakos rucik és mindenféle kiegészítők sorakoztak a polcokon. Külön rész van berendezve a kutyaruháknak, amiket egy olasz cégtől hozatnak, most 2017/2018-as modelleket tartanak. Erika elmondása szerint nagyon népszerű termékek ezek, évről évre egyre többen öltöztetik be kedvencüket. Legtöbben a praktikusságra mennek rá. Meleg vagy vízálló darabokat vásárolnak, főként lakásban tartott kutyusaiknak, hogy ne fázzanak meg, ha kiviszik őket a melegből a hidegbe. Rövid szőrű, vagy például porckorongsérvben szenvedő kutyusoknál hasznos is leheta meleg öltözék néhány állatorvos szerint.

Mindenesetre, ha kutyaruhavásárlásra adjuk a fejünket, a legfontosabb, hogy őt is hozzuk magunkkal, hisz minden alkatra külön szabások vannak. De térjünk is a "divatbemutatóra", mely a két "modellnek" köszönhetően nagyon vidáman telt. 


Ő itt Mangó, akit Erika tenyésztőtől vásárolt és nagyon csini frizurája van. Igazi energiabomba, vidám és barátságos kutyus.


Ő pedig a kis Csippa, akit örökbefogadtak. Ő egy fokkal nyugodtabb, mint barátja, de bőven van benne is huncutság. 
 

Először egy orkán anyagú, rózsaszín kabátkát tekinthettünk meg, amely kifordítható. Egyik oldala vízálló, másik pedig egy meleg, puha plüssszerű anyagból készült, esős és hideg időben is bevethető, ráadásul Mangó csípőjét is gyönyörűen kiemeli. :)

Csippa is kapott egy ugyanilyet, természetesen fiúsabb színnel, így igazán macsós az összhatás. 

Az első szett után Mangóra egy mintás, vékonyabb esőkabát, Csippára pedig egy vagány ballonkabát került. Látszik a kutyusokon, hogy hozzá vannak szokva a ruhákhoz, hisz viselésük semmiben nem akadályozta őket, teljesen természetesen mozognak bennük.


Csippa igazi kis Columbóvá alakult át, ahogy rákerült a nyomozói öltözék.


Harmadiknak egy vízlepergető, softshell anyagból készült dzsekibe bújtatták a két kópét, Mangóra egy pink, Csippára egy kék modell került. Ezek a kabátkák esős időben kifejezetten praktikusak, és ahogy a képen is látható, a ruha alatt és felett is lehet rögzíteni, kinek hogy tetszik. Nekünk személy szerint ezek a darabok voltak a kedvenceink.

Nem szabad megfeledkezni a cipőkről sem, hisz azokat is lehet kapni kedvenceink számára. Ezek a sózott járdákon kifejezetten hasznosak, hisz így nem marja szét a kis tappancsukat a már egyébként betiltott anyag. Erika elmondása szerint sok kutya reagál furcsán, mikor először kerül rájuk a cipellő, van aki összevissza emelgeti a lábát, de van olyan szőrmók is, aki teljesen megmerevedik. Erika szerint érdemes kitartóan próbálkozni, hisz általában hamar hozzászoknak, de persze minden kutyus más.


Az ünnepek közeledtével a kis karácsonyi kiegészítők is egyre jobban fogynak. Legtöbben poénból veszik meg ezeket vagy azt szeretnék, hogy a karácsonyi vacsoránál kedvencük is ünnepi öltözékben legyen, mindenesetre nekünk ez már kicsit sok annak ellenére is, hogy nagyon cukik például ezekben a rénszarvasagancsokban, ami Mangó fején látható.
 


És ha már tél, akkor előkerülnek a sálak is. Csippára egy szürke-fehér, klasszikus ünnepi mintás darab került és mellé egy kék kötött garbó. Igazán elegáns, nemde?


Mangóra is felkerült a sál és a kötött pulcsi, de természetesen az övé csajos színekben pompázott. Csinos is lett a kishölgy és még a masniját is szuperül kiemeli.

Kétféle ember létezik. Aki szerint jó ötlet beöltöztetni a kedvencüket és aki szerint nevetséges az egész. Lehet, hogy sokan feleslegesnek tartják az ebdivatot, mégis rengeteg előnnyel jár. Ha nem esünk túlzásokba és nem csinálunk bohócot kutyusunkból, hanem praktikussági okokból adunk rá ruhákat, akkor ez egy jó dolog is lehet. Egy a lényeg: figyeljük meg kedvencünket és döntsünk az ő javuk szerint. Ha egyértelmű, hogy nem érzik jól magukat benne, ne erőltessük saját hóbortunk miatt, de ha nincs az ebnek problémája, nem akadályozza a mozgásban vagy kifejezetten fázós, akkor hajrá! 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.