Közösségi munkával dobják fel a szombathelyi piac ideiglenes elválasztó-falának szürkeségét

Nagy Donát 2020-05-21 10:28:00
Ilyen az, amikor legálisan festegetnek a Kétfarkú Kutyák.

Hosszú évek kínlódása után idén tavasszal tényleg elkezdték felújítani a Vásárcsarnokot Szombathelyen. Legutóbb áprilisban jártunk ott, amikor már meg is szabadultak a frontrész falainak egy részétől. 

Eltűnt a szombathelyi vásárcsarnok oldala

Még februárban írtunk róla, hogy a négy évnyi ígérgetést követően idén tényleg megújul a Szombathelyi Vásárcsarnok. Akkor azt mondták, a ki- és átköltözések után áprilisban kezdődhet el a tényleges munka. És tényleg, elég látványosan belevágtak. A szombathelyi piac kálváriája 2016-ban kezdődött.

Azért, hogy ne kelljen teljesen bezárni a népszerű városi piacot, annak részeit különböző ütemekben újítják fel. Most például az elülső, I. csarnok (a Hunyadi út felé eső épületrész) fejépületében dolgoznak a munkások, valamint a II., azaz a hátsó csarnokban zajlik a felújítás. Ez azt is jelenti, hogy az I. csarnokban az árusítás továbbra is folyamatos.

Az átépítés miatt a kiürítendő fejrészt le kellett választanunk az I. csarnoktól, és ezt a gipszkarton falat húzták fel, hogy az építési területről elkülönítsük az üzemelési csarnokot. Tehát itt van egy hatalmas falfelület, ráadásul ideiglenesen megszűntek a bejárataink a Hunyadi út felől. Ezt azt eredményezte, hogy a hátsó üzleteink forgalma nagyon megcsappant. 

- mondta Polákovics Marietta, az intézmény igazgatója.

Így ugrott be az ötlet, hogy mi lenne, ha ezen a falfelületen felkeltenénk a vásárlók figyelmét valamivel, ami miatt ide jönnek; és akkor már talán vásárolnak a hátsó sorok portékájából is.

Az intézményvezető szerint szerették volna a humort belecsempészni az akcióba, illetve a piacon árusító tevékenységi köröket is megemlíteni. Nem egy sablonos dolgot akartak, hanem valamit, ami miatt idáig is hátrajönnek a vásárlók.

Így jött a képbe Pavelkovits Petra, a Kétfarkú Kutyapárt megyei elnöke, párttitkarinája, helyi helytartója.

A koncepció alapján először ismertették, hogy milyen termékeket lehet kapni ezen a részen, és onnantól szabad kezet kaptak a kétfarkúak.

Társadalmi munkában dolgozunk, mindenki önkéntes

- ezt már Pavelkovits Petra mondta arra a kérdésünkre, hogy hányan munkálkodnak a festésen.

Eddig összesen olyan 8 fő segített az elkészítésben, ez mindig attól függ, ki és hogyan ér rá. Először meg akartuk előre tervezni, mi és hol legyen, aztán később jobbnak bizonyult, ha spontán jönnek az ötletek. Heti egy vagy két napot tudunk festeni.

Az elképzelés egyébként az, hogy térkép szerűen lesznek elkészítve a rajzok. Például a fal bal oldalán a bal oldali boltok termékeit örökítik meg, középen pedig a középső sorokét. A felső, óra melletti részen feliratok is segítik majd a vásárlók tájékozódását, utóbbiak graffitizve lesznek elkészítve, mint anno a közeli aluljáró fala.

Jobb oldalon az egyik bezárt bejárati ajtót is lefestettük táblafestékkel, ahol üzenőfalat fogunk csinálni. Ennek egyik fele az önkénteseknek lesz fenntartva, a másik pedig szabadon a vásárlók részére fog állni.

A falfestés pár hét múlva lesz készen, a válaszfal várhatóan április 1-ig fog állni; utána viszont el kell bontani.

Azért, hogy az elkészült művek ne vesszenek a feledés homályába, elképzelhető, hogy aukción értékesítik majd őket. Ahogy Pavelkovits Petra fogalmazott, az ebből begyűjtött pénzt vagy jótékonykodásra fordítják, vagy elutaznak belőle a Bahamákra.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.