Közösen indul az Éljen Szombathely! és az LMP a 2019-es önkormányzati választásokon Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-11-15 16:18:00
Közös képviselőjelöltek, egy lista és egy polgármester jelöltje lesz a két szervezetnek.

Az Éljen Szombathely! Egyesült elnöke Tóth Kálmán és Németh Ákos az LMP Vas Megyei szervezetének elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be csütörtök délután, hogy megkezdték a közös munkát a 2019-es önkormányzati választásokra. 

Elsőként Tóth Kálmán az Éljen Szombathely! Egyesület elnöke kapott szót. Elmondta, hogy a szövetségük első próbája László Győző támogatása volt a derkovitsi, időközi választáson. Ez pedig jó próbának bizonyult, hiszem megmutatta hogy eredményesen tudnak indulni egy választáson a Fidesz ellen akkor, ha mindenki egy jelölt mögé sorakozik fel. A mostani megállapodásuk azoknak is alternatívát nyújt majd, akiknek elege van a pártpolitikából. 


Azt szeretnénk, hogy esetleges győzelmünk esetén a helyi problémák megoldásával tudjunk foglalkozni, és egy alulról építkező szervezet legyünk. Nem értjük, hogy hogyan jutottunk oda, hogy nem a járdák, az utak felújítása a fontos, hanem a soha el nem készülő látványberuházások menedzselése. Közben nincsen parkoló a városban, de feleslegesen fogy az idő, az energia és a pénz - mondta Tóth Kálmán. Az egyesület elnöke hozzátette, hogy helyi kompetenciával rendelkező jelölteket szeretnének állítani, amivel tovább erősítenék, az egyes választási körzetek lokális kompetenciáját a közgyűlésben. 

Bokányi Adrienn az egyesület alelnöke folytatta azzal, hogy olyan megállapodást tudtak kötni az LMP-vel, aminek minden pontjával egyetértenek. A mostani városvezetésnek nincsen közlekedési koncepciója, nincsen tényleges probléma megoldása. Évek óta nem tudták megoldani a parkolási problémákat, köztisztaság kérdését, az intermodális csomópont megépítését. Eseti megoldások vannak csak a tényleg probléma felszámolás helyett. 

Most az a legfontosabb, mondta Bokányi, hogy van egy munka, amihez partner kell, keresik a megfelelő képviselőjelölteket, és keresik a megfelelő polgármesterjelöltet. 

Németh Ákos, az LMP megyei szervezetének elnöke folytatta. Azt mondta nincsenek egymásnak ellentmondó politikai háttéralkuk, biztos benne, hogy győzelmük esetén együtt tudják működtetni a várost. 

A politikusok azt mondták, hogy reményeik szerint legkésőbb januárban be tudják mutatni közös jelöltjeiket mind a 14 szombathelyi körzetben.  

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.