Körforgalom épül Szombathelyen a Jókai és Gagarin utca kereszteződésében

Farkas Bazsi
2019. április 24. szerda, 09:36
Az átépített kereszteződéstől teszik függővé, hogy milyen megoldással tudják közlekedhetőbbé tenni a Kárpáti és a Bartók találkozását.

Régóta téma a városvezetésnél a Kárpáti Kelemen utca közlekedésének helyzete. A legutóbbi közgyűlésen azért került szóba az utca, mert az ott lakók forgalomlassítók megépítését szorgalmazzák. 

 

Bár a körzet képviselője, Kecskés László (Fidesz-KDNP) támogatta az ötletet, közben olyan szakértői vélemények is elhangoztak, hogy mivel a Kárpáti egy gyűjtőút, így a KRESZ szabályozása szerint arra nem lehet “fekvőrendőröket” kihelyezni. Akkor abban maradtak a képviselők, hogy az áprilisi közgyűlésre egy komplex anyagot készíttettnek arra vonatkozóan, hogy, hogyan lehetne a Kárpáti Kelemen utcát modernizálni, vagyis járdákat, vízelveztőt és esetlegesen forgalom lassítókat megépíteni.

 


A most elkészült anyagból az is kiderül, hogy a Kárpáti és a Bartók kereszteződésének problémája is a közgyűlés elé kerül. A Kárpátiból érkezők ugyanis nehezen tudnak kihajtani a Bartókra, sokszor hosszú perceket kell várniuk, amire ki tudnak kanyarodni, közben pedig torlódik a sor is.

 

Arra egyelőre nem született javaslat, hogy ezt a problémát milyen forgalomtechnikai eszközzel oldanák meg, az viszont kiderül, hogy ennek a kereszteződésnek a problémáját majd csak akkor veszik elő, ha már megépült a Jókai és Gagarin utca találkozásában a körfogalom.

 

Mivel azonban ezt a beruházást nem az önkormányzat végzi el, hanem egy közműtársaság, így azt az anyag nem tartalmazza, hogy erre mikor kerülhet sor. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás