Korábbi FIFA-játékvezető szerint is szabálytalan volt a Fradi első gólja a Haladás ellen

Vágvölgyi Bálint
2019. március 18. hétfő, 09:25
Király Gábor is ezt tette szóvá a mérkőzést vezető bírónál, ami után az kiállította.

Ahogy már korábban megírtuk, szombaton a Szombathelyi Haladás a Ferencváros vendégeként kapott ki 2-0-ra. A mérkőzés egyik legvitatottabb jelenete a hazaiak első gólja volt, miután Karakó Ferenc játékvezető kiállította Király Gábort.

 

A válogatottsági rekorder kapus azt tette szóvá a bírónak, hogy a Lovrencsics góljánál ketten is lesen álltak - egyikük konkrétan Király előtt. A kapus meccs után elmondta, hogy jogtalannak érzi a kiállítását, ami egyébként 890 meccs után az első volt neki.

 

890 meccs után, most először állították ki Király Gábort

Farkas Bazsi A Szombathelyi Haladás válogatottsági rekorder kapusa úgy véli: az FTC első gólját leshelyzet előzte meg, a kiállítása pedig jogtalan volt. Akárhogy is nézzük: a mérkőzést befolyásoló ítélet volt, amikor a 70. percben Lovrencsics Gergő gólját megadta Karakó Ferenc játékvezető, majd amikor a reklamáló Király Gábort két sárga lappal kiállította - írja a csapat hivatalos weblapja.


Az M4 Sport Góóól2 című műsorába meghívást kapott Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető, mert több olyan ítélet volt az OTP Bank Liga 25. fordulójában, ami megosztotta a közvéleményt - a legnagyobb horderejű éppen ez az eset.

 

„Önmagában véve az, hogy egy játékos leshelyzetben van, nem jelenti azt, hogy büntetni kell. Ebben az esetben a lesen álló játékos azzal hat zavarólag, hogy helyezkedésével eltakarja a labda helyét, vagyis lehet, hogy a kapus nem látta azt. Ilyenkor érdemes beszélni a videobíróról, mert a játékvezető ezt az állást nem biztos, hogy láthatta a pályán, ahogyan az asszisztensnek is nagyon nehéz megállapítania az alapvonalról, hogy a játékos vajon mennyire zavarhatja a kapust” – mondta az esetről Szabó Zsolt.

 

M4Sport

Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető és az M4 Sport szakértője szerint hibás játékvezetői döntés volt megadni a Ferencváros első gólját a Haladás ellen. Góól!2 című műsorunkban rendesen kiveséztük...


Később arra is kitért, hogy miért is lenne jó bevezetni a videóbírót Magyarországon.

 

„Ha alkalmazzuk a videobíró intézményét Magyarországon, akkor mindenkinek a fejében ott van, hogy gól született, a videobíró meg fogja nézni újra az esetet. Király Gábor ebben az esetben biztos, hogy nem rohan ki, nem támadja le a játékvezetőt, hanem azt mondja, szerintem ez les volt, a játékvezető pedig reagál, hogy rendben, visszanézzük. Ezalatt, az idő alatt pedig kellő nyugalom lesz úrrá a feleken a pályán. Magyarán szólva, ezzel a labdarúgás imidzse is javul.”

 

Ezután Hajdú B. István műsorvezető kérdezett rá, hogy ebben az esetben Loverencsics találata szabályos volt-e vagy sem.

 

„Vérző szívvel mondom, hogy ez egy hibás döntés volt”

 

– válaszolt egyértelműen a korábbi játékvezető.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás