Korábbi FIFA-játékvezető szerint is szabálytalan volt a Fradi első gólja a Haladás ellen

Vágvölgyi Bálint 2019-03-18 09:25:00
Király Gábor is ezt tette szóvá a mérkőzést vezető bírónál, ami után az kiállította.

Ahogy már korábban megírtuk, szombaton a Szombathelyi Haladás a Ferencváros vendégeként kapott ki 2-0-ra. A mérkőzés egyik legvitatottabb jelenete a hazaiak első gólja volt, miután Karakó Ferenc játékvezető kiállította Király Gábort.

A válogatottsági rekorder kapus azt tette szóvá a bírónak, hogy a Lovrencsics góljánál ketten is lesen álltak - egyikük konkrétan Király előtt. A kapus meccs után elmondta, hogy jogtalannak érzi a kiállítását, ami egyébként 890 meccs után az első volt neki.

890 meccs után, most először állították ki Király Gábort

Farkas Bazsi A Szombathelyi Haladás válogatottsági rekorder kapusa úgy véli: az FTC első gólját leshelyzet előzte meg, a kiállítása pedig jogtalan volt. Akárhogy is nézzük: a mérkőzést befolyásoló ítélet volt, amikor a 70. percben Lovrencsics Gergő gólját megadta Karakó Ferenc játékvezető, majd amikor a reklamáló Király Gábort két sárga lappal kiállította - írja a csapat hivatalos weblapja.


Az M4 Sport Góóól2 című műsorába meghívást kapott Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető, mert több olyan ítélet volt az OTP Bank Liga 25. fordulójában, ami megosztotta a közvéleményt - a legnagyobb horderejű éppen ez az eset.

„Önmagában véve az, hogy egy játékos leshelyzetben van, nem jelenti azt, hogy büntetni kell. Ebben az esetben a lesen álló játékos azzal hat zavarólag, hogy helyezkedésével eltakarja a labda helyét, vagyis lehet, hogy a kapus nem látta azt. Ilyenkor érdemes beszélni a videobíróról, mert a játékvezető ezt az állást nem biztos, hogy láthatta a pályán, ahogyan az asszisztensnek is nagyon nehéz megállapítania az alapvonalról, hogy a játékos vajon mennyire zavarhatja a kapust” – mondta az esetről Szabó Zsolt.

M4Sport

Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető és az M4 Sport szakértője szerint hibás játékvezetői döntés volt megadni a Ferencváros első gólját a Haladás ellen. Góól!2 című műsorunkban rendesen kiveséztük...


Később arra is kitért, hogy miért is lenne jó bevezetni a videóbírót Magyarországon.

„Ha alkalmazzuk a videobíró intézményét Magyarországon, akkor mindenkinek a fejében ott van, hogy gól született, a videobíró meg fogja nézni újra az esetet. Király Gábor ebben az esetben biztos, hogy nem rohan ki, nem támadja le a játékvezetőt, hanem azt mondja, szerintem ez les volt, a játékvezető pedig reagál, hogy rendben, visszanézzük. Ezalatt, az idő alatt pedig kellő nyugalom lesz úrrá a feleken a pályán. Magyarán szólva, ezzel a labdarúgás imidzse is javul.”

Ezután Hajdú B. István műsorvezető kérdezett rá, hogy ebben az esetben Loverencsics találata szabályos volt-e vagy sem.

„Vérző szívvel mondom, hogy ez egy hibás döntés volt”

– válaszolt egyértelműen a korábbi játékvezető.

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.