Koczka Tibor: nincs helye Szombathely közéletében annak, aki hazaárulónak nevezi a politikai ellenfeleit

ugytudjuk.hu 2019-09-24 16:17:00
A függetlenként induló polgármesterjelölt Hende Csaba tegnapi ámokfutására reagált egy kedd délutáni sajtótájékoztatón.

Koczka Tibor, aki nemrég függetlenként szállt ringbe Szombathely polgármesteri székéért, ma a Mártírok terén, a Fidesz irodájával szemben, egy sajtótájékoztatón reagált a Fidesz tegnapi programbemutatójára. Jobban mondva, arra, hogy az eseményen Hende Csaba a közönséggel azt skandáltatta, hogy Nemény András egy hazaáruló. Koczka erről úgy gondolja, nincs helye Szombathely közéletében annak, aki ilyet tesz az ellenfeleivel.

Hazaárulózással mutatta be a Fidesz választási programját Szombathelyen

Hende szerint mindenkinek van gazdája. Míg Nemény András, az Éljen Szombathely polgármesterjelöltje először februárban, majd néhány hete a Savaria Mozi többszázfős nagytermében részletesen ismertette választási programját, addig Balázsy Péterére szeptember végéig kellett várni.

Koczka hozzátette, hogy Hende a tegnapi húzásával csak azt bizonyította be, hogy a helyi Fidesznek már semmi köze a polgári értékrendekhez, helyette csak békétlenséget keltenek a városban. Szerinte azonban a megyeszékhelynek ehelyett békére, és együttműködésre van szüksége, egyébként a Fidesz jelöltje, Balázsy Péter is ezt hangoztatta a tegnapi programbemutatón, mielőtt Hende lépett a színpadra.

Koczka ismét szimbolikus helyszínt választott a sajtótájékoztatójához

Koczka felidézte, hogy augusztus 6-án, amikor bejelentette, hogy indul a polgármesteri posztért, akkor azt mondta, hogy nem akarja megnyerni a politikai háborút, hanem véget akar vetni neki. Hende akkor még csak “simán” árulóknak nevezte azokat, akik nem értenek vele egyet, mostanra pedig már eljutott a hazaárulókig. Koczka szerint azért is ironikusak Hende szavai, mert ő először elárulta az MDF-et, majd a polgári köröket, majd cserben hagyta Magyarországot, mert honvédelmi miniszterként képtelen volt megépíteni a határvédelmi kerítést.

A függetlenként kampányoló polgármester végül hozzátette, hogy szerinte Szombathelynek olyan polgármesterre van szüksége, aki az itt élőket képviseli, és képes megvédeni a polgári, konzervatív értékeket. Márpedig Hende Csabáról ezt most nem tudja elmondani. 

Szerinte Hende felszólalása arra is rávilágít, hogy Balázsy Péter is alkalmatlan a város vezetésére, mert engedte, hogy az egykori honvédelmi miniszter azon a programbemutatón hazaárulózzon, ahol ő a békét hirdeti. Véleménye szerint azért volt ez hatalmas hiba, mert október 13-a után a Fidesz képviselőinek együtt kell majd irányítania a várost a többi képviselővel, de aligha fog ez békésen történni az ilyen felszólalások után.

Koczka a sajtótájékoztatója zárásaként, újságírói kérdésre elmondta, hogy Hende akár le is mondhatna a tegnapiak után, hiszen a magyar politika történetében sem példátlan, hogy egy ilyen ellentmondásos cselekedet után maga adja vissza a mandátumát, majd távozik a politikai közéletből.

Koczka Tiborral egyébként nemrég egy hosszabb, háromrészes interjút készítettünk, ennek első részét ide, második részét ide, harmadik részét pedig ide kattintva olvashatjátok.


 

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák