Kiesett a Körmend a Magyar Kupából

ugytudjuk.hu 2019-02-14 17:20:00
Eldőlt, ki lesz a Falco ellenfele a Magyar Kupa elődöntőjében.

A Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa második negyeddöntőjében a JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend mérkőzésen az alföldi csapat győzött 4 ponttal, így a holnapi elődöntőben a Falcóval játszik a döntőbe jutásért.

JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend 91–87 (16–24, 29–22, 22–19, 24–22)
Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, negyeddöntő
Győr, Audi Aréna
V.: Pálla Z., Praksch P., Minár L. (Bernáth A.)

JKSE: Pitts 27/9, Rakics 20/18, Coleman 14, Alekszandrov 12/12, Pantelics 4. Csere: Czirbus 9, Kerpel-Fronius -, Cseh 2, Brbaklics 3.

Körmend: Bradford 16/9, Németh 2, Price 16/6, Hammonds 9/9, Delas 12. Csere: Csorvási 6, Ferencz 18/12, Thames 8.

Varázslatos hangulatban kezdődött a második elődöntő, tudósít a BB1 kosaras szakportál.

Delas büntetőit Pitts ziccerből egyenlítette ki. Itt sem szűkölködtünk a kosarakban, a hetedik percben, 10-17-nél a JKSE kért először időt. Végig a vasiak irányítottak, de azért nem szakadt le a Jászberény sem. A fehér mezeseknél a kezdőcsapat játszotta végig az első negyedet, amely után 16-24 volt az állás.

Csorvási kosarával először lett közte tíz, de pillanatok alatt fordult a kocka, és visszajött egyre a Lazics-legénység (25-26). Kapkodtak a körmendiek, nem sokkal később időt is kért Zollner. Ferencz volt az, aki rendre kihúzta a csávából csapatát egy-egy hármassal, majd ő volt az is, aki a második után túl hevesen reklamált faultot, meg is kapta érte a technikai hibát. 35-35-nél Rakics távoli hármasával újra egyenlő lett. A szerb-magyar újabb triplát vágott be, átvette a vezetést a JKSE. A Falco-tábor elkezdett szurkolni a Berénynek, ez szült némi feszültséget a lelátó másik oldalán. Kezdett egyre feszültebbé válni a meccs a pályán is, Zollner is technikait kapott reklamálásért. Czirbus 2+1-es akciója után már úgy tűnt, hogy jászsági előnnyel fordulnak a csapatok, de Brbaklics figyelmetlenségét kihasználta Thames, így húsz perc után 45-46 volt az állás.

Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol egyik, hol másik gárda vezetett. Egy picit visszaesett mindkét fél a pontgyártásban. Két és fél perccel a harmadik negyed vége előtt, 60-60-nál Lazics kért időt. Változatlanul jól tartotta magát a nagyot küzdő JKSE, amely masszívan állta a sarat az utolsó negyedig, sőt Rakics negyedik triplája után előnyről is várhatta a záró felvonást.

Pitts a félpályánál eladta, Bradford könnyű ziccerrel nyitott. Vérszemet kapott a Körmend, és ellenfele hibáit kihasználva meglógott öt ponttal. Azonnal jött a másik oldalról az időkérés (33. perc: 71-76). Elkapta a fonalat támadásban az MTE, de Rakics életben tartotta a csapatát. Egy perc volt hátra, amikor Alekszandrov szerezte meg negyedik tripláját, visszavette a vezetést a Jászberény, 89-87-nél elhalkult az amúgy nagyot szurkoló körmendi tábor. Delast „sapkázta” Alekszandrov, 40.1 másodperc volt hátra. Rakics eladta, 18.9 másodperc volt hátra, időt kért Zollner. Bradford nem jutott el a gyűrűig, Thames faultolt – belefért, mert a Körmend még nem volt bónuszban –, Lazics pedig időt kért. 5.9 másodperc volt hátra. Bradford kétszer is odaütött Pittsnek, a második után már büntetőzhetett. Az első bent, a második is. A Jászberény történelmet írt, teljesen megérdemelten jutott be a legjobb négy közé. A Körmend kiesett, így elmarad a vasi elődöntő.

(BB1)

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.