Kiderült, hogyan csapódott a tengerbe Emiliano Sala repülőgépe

Fehér Buda
2019. február 9. szombat, 12:38
Szívszorító információk láttak napvilágot.

Emiliano Sala holttestét szerdán találták meg annak a repülőgépnek a roncsai között, amellyel a vízbe csapódott a La Manche csatornában. Eddig csak találgatni lehetett, hogy miért és hogyan zuhant le a repülőgép, most a brit királyi légierő egykori tagja, David Learmount elemezte a becsapódás körülményeit.

 

A repülő valószínűleg a rossz idő miatt zuhant le, Learmount szerint azonban a pilóta, David Ibbotson nem veszítette el teljesen az uralmat a gép felett. Learmount arra a tényre világított rá, hogy a roncs darabjai nem szóródtak szét, viszonylag közel egymáshoz találtak rá a darabokra. Márpedig ha egy gép lezuhan, akkor nagy sebességgel, orral éri el a vizet, emiatt hatalmas területen szóródhatnak szét a roncsok.

 

Mivel Sala gépével nem ez történt, Learmount azt mondja, hogy Ibbotson megpróbálta felhúzni a gépet. A roncsok állapotából ítélve pedig nem zuhant túl gyorsan a repülő, ezekből arra lehet következtetni, hogy a pilóta mindent megtett a becsapódás elkerülése érdekében.

 

David Ibbotson testét továbbra sem találják, a családtagjai gyűjtésbe kezdtek, hogy legyen miből folytatni a felderítőmunkát. A kutatást végző csoport tagjai azt nyilatkozták, hogy szívesen segítenek megtalálni a pilóta holttestét, ha a család is úgy akarja. A roncsokat azonban a tengerben kellett hagyniuk, mert a területen most is rosszak az időjárási viszonyok.

 

(Forrás: Mirror)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás