Fotó: mlsz.hu
Vágvölgyi Bálint
2018. október 6. szombat, 14:56
A mindent eldöntő meccsen a szerbeket verték a fiúk.

A magyar és a szerb válogatott is egy győzelemmel és egy döntetlennel a háta mögött várta a hazai rendezésű U17-es Eb-selejtező utolsó játéknapját. A szerbek valamivel kényelmesebb helyzetben készültek a találkozóra, az eddigi eredmények alapján egy döntetlennel ők végeztek volna előrébb a tabellán, írja az mlsz.hu.

 

Jól kezdték a magyarok a találkozót, gyorsan mezőnyfölényt harcoltak ki, és gyors akciókkal többször is sikerült megbontani a szerb védelmet. A vendégek egy-egy pontrúgásból tudtak veszélyeztetni, de nem volt benne a játékban, hogy gólt szereznek.

 

A mieink ezzel szemben sorra dolgozták ki a helyzeteiket, Zuigéber Ákos és Mester Csaba is nagyon aktív volt, nem tudták tartani őket a védők. A 29. percben e két játékos dolgozott ki lehetőséget a balösszekötő helyén, Mester bepasszolta a labdát Baráth Péternek, aki 16 méterről a hálóba lőtt (1-0).

 

A második félidő is magyar mezőnyfölénnyel és helyzetekkel kezdődött, de ekkor már a szerbek is alakítottak ki veszélyesebb lehetőségeket a kapunk előtt. Nagy iramú, fordulatos volt a mérkőzés, a mieink nem elégedtek meg az egygólos vezetéssel, ellenfelünknek pedig muszáj volt nagy erőket mozgósítania az egyenlítés érdekében.

 

Az utolsó percekre a magyarok beszorultak a kapunk elé, de hősiesen védekezve tartották az előnyt, egészen a háromperces hosszabbítás végéig. A mieink 1-0-ás győzelmet azt jelenti, hogy

Preisinger Sándor csapata két győzelemmel és egy döntetlennel, hét ponttal, kapott gól nélkül nyerte meg a tornát, megelőzve az ötpontos románokat és a négypontos szerbeket.

 

A keretben két Illés Akadémiás is volt, a Hegyi Krisztián kapus és a Szalay Szabolcs.

 

Magyarország-Szerbia 1-0 (1-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Buna Gábor, Horváth Milán, Balogh Botond, Bekker Roland - Kata Mihály, Posztobányi Patrik, - Komáromi György (Hosszú Zétény, 86.), Baráth Péter (László Dávid, 81.), Zuigéber Ákos (Ominger Gergő, 75.) - Mester Csaba (Molnár Rajmund, 86.)
Gólszerző: Baráth a 29. percben

comments powered by Disqus

Az MTVA székházához igyekeznek.

A hatos lottó eheti nyerőszámai.

Csak gyalog tudták megközelíteni a gyermekeket.

A magyarok számára véget ért a rövid pályás úszó-világbajnokság.

Több mint 1 millió családhoz érkezik korábban a támogatás.

Véget ért az RTL Klub zenei tehetségkutatója.

Az épület lakhatatlanná vált.

A címvédő Szolnok magabiztosan, 95-79-re győzte le a Körmendet a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapjának rangadóján.

Ezzel talán boldogabb lesz a karácsony.

Van pályafűtés, de gondot okoz, hogy traktorral nem lehet a gyepre hajtani.

Kigyulladt egy családi ház.

És a szél még az útra is hordhatja.

Árokba borult egy autó Gersekarát és Vasvár között.

Két mentős, egy mentőautó, rengeteg karácsonyi dal.

Előtte 15 percig várt, hogy sorra kerüljön.

Twitter megosztás Google+ megosztás