Fotó: mlsz.hu

Két szombathelyivel a keretben jutott az EB-selejtező elitkörébe az U17-es fociválogatott

Vágvölgyi Bálint
2018. október 6. szombat, 14:56
A mindent eldöntő meccsen a szerbeket verték a fiúk.

A magyar és a szerb válogatott is egy győzelemmel és egy döntetlennel a háta mögött várta a hazai rendezésű U17-es Eb-selejtező utolsó játéknapját. A szerbek valamivel kényelmesebb helyzetben készültek a találkozóra, az eddigi eredmények alapján egy döntetlennel ők végeztek volna előrébb a tabellán, írja az mlsz.hu.

 

Jól kezdték a magyarok a találkozót, gyorsan mezőnyfölényt harcoltak ki, és gyors akciókkal többször is sikerült megbontani a szerb védelmet. A vendégek egy-egy pontrúgásból tudtak veszélyeztetni, de nem volt benne a játékban, hogy gólt szereznek.

 

A mieink ezzel szemben sorra dolgozták ki a helyzeteiket, Zuigéber Ákos és Mester Csaba is nagyon aktív volt, nem tudták tartani őket a védők. A 29. percben e két játékos dolgozott ki lehetőséget a balösszekötő helyén, Mester bepasszolta a labdát Baráth Péternek, aki 16 méterről a hálóba lőtt (1-0).

 

A második félidő is magyar mezőnyfölénnyel és helyzetekkel kezdődött, de ekkor már a szerbek is alakítottak ki veszélyesebb lehetőségeket a kapunk előtt. Nagy iramú, fordulatos volt a mérkőzés, a mieink nem elégedtek meg az egygólos vezetéssel, ellenfelünknek pedig muszáj volt nagy erőket mozgósítania az egyenlítés érdekében.

 

Az utolsó percekre a magyarok beszorultak a kapunk elé, de hősiesen védekezve tartották az előnyt, egészen a háromperces hosszabbítás végéig. A mieink 1-0-ás győzelmet azt jelenti, hogy

Preisinger Sándor csapata két győzelemmel és egy döntetlennel, hét ponttal, kapott gól nélkül nyerte meg a tornát, megelőzve az ötpontos románokat és a négypontos szerbeket.

 

A keretben két Illés Akadémiás is volt, a Hegyi Krisztián kapus és a Szalay Szabolcs.

 

Magyarország-Szerbia 1-0 (1-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Buna Gábor, Horváth Milán, Balogh Botond, Bekker Roland - Kata Mihály, Posztobányi Patrik, - Komáromi György (Hosszú Zétény, 86.), Baráth Péter (László Dávid, 81.), Zuigéber Ákos (Ominger Gergő, 75.) - Mester Csaba (Molnár Rajmund, 86.)
Gólszerző: Baráth a 29. percben

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás