Fotó: Vágvölgyi Bálint

Két meccsre mérsékelték Király Gábor eltiltását

Vágvölgyi Bálint
2019. április 11. csütörtök, 14:16
A haladás kapusa így már le is tudta büntetését.

 Az FTC ellen kiállított Király Gábor három bajnokira szóló büntetését két találkozóra csökkentette az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága csütörtök délelőtti ülésén. A 108-szoros válogatottsági rekorder kapus így a Puskás Akadémia és a Diósgyőr elleni találkozókkal letöltötte eltiltását - olvasható a Haladás honlapján.

 

Korábbi FIFA-játékvezető szerint is szabálytalan volt a Fradi első gólja a Haladás ellen

Vágvölgyi Bálint Király Gábor is ezt tette szóvá a mérkőzést vezető bírónál, ami után az kiállította. Ahogy már korábban megírtuk, szombaton a Szombathelyi Haladás a Ferencváros vendégeként kapott ki 2-0-ra. A mérkőzés egyik legvitatottabb jelenete a hazaiak első gólja volt, miután Karakó Ferenc játékvezető kiállította Király Gábort.


Király saját honlapján az alábbiakkal kommentálta a döntést:

 

"Megállapította az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága, hogy nem szidtam a játékvezetőt és átminősítette a cselekményt egy enyhébben minősülő sportszerűtlenségre. Ezért az eddigi két mérkőzés kihagyással a büntetést letöltöttnek tekintette.

 

Örülök, hogy kiderült az igazság és kiderült, hogy valótlanságot állítottak rólam! Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom.

 

Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor, a több tízezer ezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie!"

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás