Stéger Gábor, osztályvezető és Puskás Tivadar polgármester munkában (Fotó: Cseh Gábor)

Két közgyűlés is lesz a héten Szombathelyen

Farkas Bazsi
2019. március 12. kedd, 15:13
Szerdán végre tárgyalják a költségvetést, csütörtökön pedig a visszaküldött határozatok kerülnek ismét elő. 

Folytatódik a közgyűlése maraton Szombathelyen. Szerdán folytatódik az a félbeszakadt februári közgyűlés, ahol időkeret miatt kellett berekeszteni az ülést. Az Szerkezeti és Működési Szabályzat szerint ugyanis 12 óránál tovább nem tarthat egy ülés.

 

Szerdán a képviselők ott folytatják, ahol a múltkor abbahagyták. Így egészen biztosan tárgyalni fogják a soron következő, 12-es pont után, 13-as napirendi pontként a költségvetést. Hogy lesz e költségvetése a városnak az egy jó kérdés, valószínű, hogy egyelőre nem. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester által beterjesztett tervezetet ugyanis várhatóan szét fogja szedni az ellenzék, ami annyi módosító javaslatot eredményezhet, amit már a hivatlanak is meg kell majd vizsgálnia. Minden esetre egy lépéssel közelebb kerülhetünk a végleges számokhoz.

 

17 napirendi pont van még. 

 

Világháborús emlékmű, a város közlekedési koncepciójának megtárgyalása, a Haladás labdarúgók, a SZOMHULL ügyvezetőjének megválasztása, a 11-es Huszár úti laktanya esetleges beépítése és a SZOVA vezérigazgatójának visszahívása is a testület elé kerül.

 

A Szombathelyi Sportközpontban lefolytatott vizsgálat eredményéről pedig zárt ülésen tárgyalnak majd. Itt egyelőre semmit nem lehet tudni, csak annyit, hogy szerződéseket, és a gazdálkodást is vizsgálták az intézménynél. 

 


Csütörtökön is lesz közgyűlés, akkor már rendkívüli. A polgármester ugyanis megvétózott 4 határozatot, amit a február 28-i közgyűlésen fogadott el a testület. Március 14-én ezeket kell újratárgyalni a képviselőknek. 
 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás