Fotó: police.hu

Két betöréssel több mint 100 milliónyi ruhát vitt el egy üzletből, repülővel hozták haza az elkövetőt (videó)

BZ
2018. november 3. szombat, 10:09
Ehhez képest a Glamour-napok egy kis délutáni matiné.

Belgiumban kapták el a rendőrök azt a szerb férfit, aki társaival évekkel ezelőtt kifosztott egy terézvárosi ruhaüzletet.

 

A most 37 éves férfi hét évvel, még 2011-ben feszítette fel társaival egy terézvárosi üzlet ajtaját, majd olyan elképesztő fosztogatásba kezdett, hogy azt nehéz elképzelni.

 

Egy bérelt autóval érkeztek, amibe annyi ruhát bepakoltak, amennyit csak bírtak.

 

Két hónap múlva ugyanebben az üzletben megismételték a fosztogatást. A két betöréssel több mint százmillió forintnyi kárt okoztak.

 

Még az ősszel elfogták a rendőrök az elkövetőket, a szerb férfi öt hónap előzetes után házi őrizetbe került. Néhány nap múlva azonban megszökött.

 

A férfi ellen több nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak, 2015-ben az olasz hatóságok el is kapták, de a férfi átadására csak azután kerülhetett sor, hogy az Olaszországban kiszabott szabadságvesztését letöltötte. Ezután a belgáké lett a férfi, majd október 31-én vitték Budapestre.

 

Több mint 100 millió forint értékben loptak

A belga hatóság átadta a budapesti nyomozóknak azt a szerb férfit, aki két társával még 2011 júliusában betört egy terézvárosi üzletbe, majd az elfogását követően külföldre szökött a házi őrizetéből.

 

A magyar nyomozók különösen nagy értékre elkövetett betöréses lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a szerb férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás