forrás: MTI archívum

Két aranyat szereztek a gyorskorcsolya váltók, Liu Shaoang bronzérmes

ugytudjuk.hu
2018. november 12. hétfő, 06:36
Született egy új országos csúcs is.

Vasárnap a vegyes- és az olimpiai bajnok férfi váltó arany-, míg egyéniben Liu Shaoang országos csúccsal bronzérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók második, Salt Lake Cityben rendezett világkupa-állomásán.

 

A férfi váltót ezúttal Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett Varnyú Alex alkotta, amely ritkán látható rajt-cél győzelmet aratott, azaz az éllovas pozíciót egy pillanatra sem adta át. Kína lett a második, Oroszország a harmadik.

 

Története első vk-diadalát aratta a magyar vegyes váltó is, amely egy hete került először a gyorskorcsolyázók programjában. Az utolsó kanyarig kiélezett volt a küzdelem, amelyből a célra fordulva sikerült a holland váltó mellett, mindössze hét ezreddel megelőzve őket. A csapat tagjai Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca mellett a Liu fivérek voltak.

 

via MTI

 

Egyéniben ezúttal Liu Shaoang szerepelt a legjobban és jutott döntőbe 500 méteren. A fináléban az MTK 20 éves versenyzője a hármas pozícióból rajtolt, ezen sem a rajtnál, sem utána nem tudott javítani, de nem is rontott rajta, azaz harmadikként haladt át a célvonalon, ráadásul 39.699 másodperces idejével 72 ezredet javított bátyja egy hete a calgaryi vk-forduló elődöntőjében elért országos csúcsán.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás